Mobilaris ledning föräras Svensk Bergsmans Hedersmärke


2019-01-29

Lena Söderberg, generaldirektör för SGU, delade ut hedersmärket till Hans Wahlquist och Mikael Nyström.
Bild: Mobilaris
Lena Söderberg, generaldirektör för SGU, delade ut hedersmärket till Hans Wahlquist och Mikael Nyström.

SGU belönade ikväll Hans Wahlquist och Mikael Nyström med den 250 år gamla gruvmedaljen Svensk Bergsmans Hedersmärke för Snille och Flit som tilldelas de som utfört särskilt berömliga insatser inom Sveriges gruvnäring. Utdelningen av medaljen skedde vid konferensen Future Mine and Mineral på Grand Hotell i Stockholm. Hedersmärket delades ut av Lena Söderberg, generaldirektör för SGU.

Genom åren har sammanlagt 85 bergsmän fått ta emot Svensk Bergsmans Hedersmärke för Snille och Flit, senast år 2013 då två kvinnor och två män belönades med medaljen. 

– Oj det här var oväntat, men jättekul. Både Hans och jag är djupt stolta av att uppmärksammas med ett kungligt hedersmärke. Wow. Vi vill dock betona att bakom våra internationella framgångar med Mobilaris Mining Intelligence står ett stort team av personer som med stor hängivenhet och kompetens skapat den produktsvit som nu bidrar till gruvnäringens utveckling internationellt. Vi är bara en del i teamet, säger Mikael Nyström, VD för Mobilaris. 

– Instämmer helt med Mikael. Idag är det en extra rolig dag på jobbet. Vi är samtidigt hedrade över att vara en del av Sveriges exportindustri. Förvänta Er mer från oss i och med detta, säger Hans Wahlquist, produktstrateg på Mobilaris Mining and Civil Engineering AB.


Juryns motivering i sin helhet:
”Hans och Mikael har med nytänkande, affärsmässighet och starkt engagemang drivit fram innovativa och högteknologiska lösningar som bidragit till märkbart ökad säkerhet och höjd effektivitet i gruvorna. Lösningarna används idag inte bara nationellt utan även internationellt, och de har därmed bidragit till att stärka och synliggöra det svenska gruvklustret på ett sätt som gör att Sverige befäster sin position som ett ledande gruvland.”



Källa: Mobilaris