Kraftfulla flerfunktionella motordrivkretsanalysatorer


2019-01-18

Bild: RS Components

Analysatorerna förenklar felsökning av AC-drivenheter och ger dig tre testverktyg i ett: motordrivkretsanalysator, vågformsanalysator och registrerande datainsamlare

RS Components, RS, har lanserat två motordrivkretsanalysatorer från Fluke, tillverkaren av test- och mätverktyg, vilka gör det lättare att säkert hitta och felsöka typiska problem för motordrivkretssystem av växelriktartyp.

Med MDA-510 och MDA-550 kan ingenjörer spara tid genom snabba inställningar för komplexa mätningar och förenkla processen för felsökning med guidade testinställningar och mätningar med automatiserad drivenhet. Användarna av dessa instrument kan helt enkelt välja ett test och få reda på var spännings- och strömkopplingarna ska göras tack vare de stegvis guidade mätningarna. Förinställda mätningsprofiler säkerställer insamling av data för varje kritisk del av motordrivkretsen, inklusive från ingång till utgång, på DC-bussen och motorn själv.

Med MDA-510 guidas användarna genom mätningsprocessen från ineffekten till motorutgångarna för drivenheten. Dessutom får användarna specifik information om olika mätningar och hur de ska koppla ihop dem, samt diagram som visar kopplingarna. Med MDA-550 har du dessutom möjligheten att mäta övertoner runt grundfrekvensen samt i de högre intervallen från 9 kHz till 150 kHz. Den levereras också med mätare för axelspänning, prober och probhållare.

Utöver fyra ingångskanaler för spännings- och strömsignaler har de dessa viktiga egenskaper: mätning av viktiga motordrivkretsparametrar som spänning, ström, spänningsnivå för DC-buss, AC-rippel, obalans för spänning och ström och spänningsmodulering, samt mätning av ytterligare elektriska parametrar tack vare ett oscilloskop med full bandbredd på 500 MHz. Dessutom har de funktioner för att snabbt och enkelt skapa rapporter för dokumentering av felsökning och USB A- och USB mini-B-anslutningsbarhet.



Källa: RS Components