myFC befriar elbilar och smartphones från väggbunden laddning


2019-01-08

Tack vare myFC:s integrerade smartphonelösning JAQ Hybrid behöver man aldrig mer oroa sig för ett urladdat mobilbatteri. Alla tre producerar vätgas med enbart vatten, salt och ofarliga reaktionskomponenter.
Bild: myFC
Tack vare myFC:s integrerade smartphonelösning JAQ Hybrid behöver man aldrig mer oroa sig för ett urladdat mobilbatteri. Alla tre producerar vätgas med enbart vatten, salt och ofarliga reaktionskomponenter.

Hur kan man fördubbla räckvidden för en elbil, avgasfritt, till stöd för Agenda 2030-målen? Hur slipper man oron för ett urladdat mobilbatteri för all framtid? Hur kan man på ett säkert sätt erbjuda vätgas on-the-go? Det är tre globala frågeställningar som myFC visar svaret på på CES i Las Vegas

Först ut är LAMINA REX, en bränslecellsbaserad räckviddsförlängare för fordonsmarknaden. myFC bedömer att ny teknik och en ny bränslelogik är en förutsättning för att nå Agenda 2030-målen. myFC inledde utvecklingen av LAMINA REX mot fordonsindustrin för att lösa begränsningarna i dagens batteriteknik, och för att stödja elektrifieringen av fordon och på så sätt reducera koldioxidutsläppen globalt.

Inte ens dagens premiumelbilar kan erbjuda en tillfredsställande räckvidd per laddning, jämfört med bilar drivna på fossila bränslen. På grund av batteriernas kostnad och vikt är priserna fortfarande för höga för att möjliggöra elektrifiering av den globala fordonsflottan.

På CES kommer myFC att göra demonstrationer av en bildel med integrerade bränsleceller och två bekväma sätt att ladda bilbatterierna. Demon visar hur företagets bränslecellsteknik kan integreras i små utrymmen för att minska batterivikt och förlänga räckvidd helt avgasfritt.

– Jag förväntar mig stort intresse för vår elbilslösning, och vår monter är i fordonsområdet på mässan just på grund av vår teknologis höga relevans för fordonsindustrin, säger Pouya H. Moud, utvecklingschef för LAMINA REX och fortsätter berätta:
– Biltillverkarna fortsätter att visa upp nya elbilsmodeller, men det blir allt mer klart att dessa modeller inte på egen hand kommer att kunna elektrifiera den globala fordonsflottan. Biltillverkarna har nu ett ansvar att erbjuda fordon med lång räckvidd till lägre pris. Priserna är fortfarande alldeles för höga ur ett konsumentperspektiv, lägg därtill bristen på infrastruktur för snabb laddning så att förare kan köra långt på ett bekvämt sätt. myFC:s lösning med en bränslecellsbaserad räckviddsförlängare, löser dessa utmaningar på ett smart sätt och utlovar lägre tillverkningskostnad, längre räckvidd och flexibilitet i integrationen – självklart fortfarande helt avgasfritt.

JAQ Hybrid är världens första powerbank med bränsleceller. Bränslekortet, mikrobränslecellen och strömhanteringssystemet i JAQ Hybrid utvecklas alla kontinuerligt, och under CES genomförs livedemonstrationer av det allra senaste systemet. JAQ Hybrid har trimmats och uppdaterats med alla nödvändiga certifieringar som FCC, PSE, IEC och CCC.

JAQ Hybrid-systemet är enkelt att använda och alltid redo, vilket ger tillförlitlig tillgång till el även vid de mest oförutsägbara tillfällen. Engångsbränslekort som innehåller salt, vatten och ofarliga reaktionskomponenter skapar grön energi, laddar JAQ Hybrids integrerade batteri, och ger obruten tillgång till el.

JAQ Hybrid-systemet har kapacitet för en full laddning av en smartphone, beroende på smartphonebatteriets kapacitet. Den har en uteffekt på 5 W och en kapacitet på 2 700 mAh, plus den energi som energikortet ger. Den är kompatibel med Android, Apple iOS, Windows smartphone, surfplattor och USB 5V-enheter och möter internationella flygsäkerhetsbestämmelser.

– Jag ser fram emot att visa den robusta lösningen i vår uppdaterade plattform på CES. Vi har adresserat och löst många nya krav under de senaste månaderna, och vi kommer att ha en bra show på CES i år, säger Ville Lejon Avrin, tf försäljningsdirektör på myFC.

Slutligen förevisas myFC:s senaste erbjudande, LAMINA MAX, integration av bränsleceller i smartphones, för den samlade pressen på Showstoppers idag tisdag den 8 januari. LAMINA MAX erbjuder smartphonetillverkare en eftertraktad konkurrensfördel och räddar konsumenter från urladdade mobiler.

Den integrerade bränslecellen, som fortfarande är under utveckling, bygger för närvarande på mindre än 0,8 mm i smarttelefonen. Dess dedikerade bränslekort väger ca 30 gram och möjliggör förlängd mobilaktivitet motsvarande en full arbetsdag. Referensdesignen kommer att finnas tillgänglig för privata visningar på CES.

– LAMINA MAX är löftet om en energiboost för hela smartphonevärlden. Integrationsteamet har gjort betydande framsteg under de senaste månaderna, tack vare den modulära och billiga bränslecellsteknik som myFC utvecklat i mer än ett decennium. Det här kan vara en gamechanger för smartphoneindustrin och för alla som använder smartphones, säger Sebastian Weber, Chief Technology Integration Officer på myFC. 


Källa: myFC