Metallvärden överklagar tingsrättens beslut


2018-12-14

Tingsrätten i Stockholm beslutade den 3 december att avvisa Metallvärdens yrkande om fortsatt ackordsförhandling och att pågående företagsrekonstruktion därmed skall upphöra per dagen för beslutet, vilket var den 3 december. Beslutet kan emellertid överklagas till och med den 27 december och Metallvärden meddelar nu att de överklagar tingsrättens beslut om upphörande av företagsrekonstruktion i moderbolaget.

Metallvärden har den 11 december hos Svea hovrätt överklagat beslutet med följande yrkanden:

Metallvärden har även hos hovrätten ansökt om inhibition av tingsrättens beslut intill dess att hovrätten har fattat beslut i ärendet.

Bakgrund till Metallvärdens yrkanden
Vid tingsrättens förhandling den 19 november visade det sig att en av huvudborgenärernas juridiska ombud på grund av missförstånd inte fanns närvarande vid förhandlingen. Borgenären i fråga hade i underhandskontakter meddelat att han ställde sig positiv till framlagt ackordsförslag och att han avsåg att närvara. Eftersom borgenärens röstandel uppgick till hela 47 % av det totala röstande kapitalet kunde inte föreslaget ackord fastställas.

Metallvärden framför i sitt överklagande att tingsrätten vid sitt beslut borde ha tagit hänsyn till nämnda omständigheter och beslutat om uppskov med fortsatt sammanträde inom viss fastlagd tid.



Källa: Metallvärden