Henrik Dider blir ny HR-chef på Sveaskog


2018-12-06

Henrik Dider har utsetts till ny HR-chef på Sveaskog. Henrik Dider arbetar för närvarande som HR-direktör på hotellkedjan Scandic Hotels Sverige. Han tillträder tjänsten på Sveaskog den 11 mars.

 Jag är mycket glad att få Henrik Dider som en del av vårt team. Engagemanget kring skogen och skogens användning ökar. Samtidigt måste Sveaskog fortsatt säkerställa att företaget är en attraktiv arbetsgivare även i framtiden. I detta arbete kommer Henrik att bidra med värdefull kompetens genom sin bakgrund och erfarenhet av kulturbyggande i en decentraliserad organisation, säger Sveaskogs vd Per-Olof Wedin.

Henrik Dider arbetar sedan 2010 som HR-direktör på Scandic Hotels. Han har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla strategiskt HR och att få organisationer och individer att nå sin fulla potential genom att ta HR-strategier till operativt HR-arbete som utvecklar affären.

 Jag ser mycket fram emot att börja arbeta i en innovativ bransch som är viktig för framtiden, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Henrik Dider.




Källa: Sveaskog