Nytt kostnadsoptimerat gripdon från SCHUNK


2018-11-29

Det nya gripdonet MPC är speciellt utvecklat för hantering av små gripobjekt.
Bild: SCHUNK
Det nya gripdonet MPC är speciellt utvecklat för hantering av små gripobjekt.

I applikationer där små gripobjekt skall hanteras är kraven på gripdonet ofta anpassade till vad det skall göra snarare än att det skall vara utrustat med massa extra funktioner och tillbehör. Därför har SCHUNK nu utvecklat gripdonet MPC som är en kostnadseffektiv lösning helt anpassad för att hantera små gripobjekt.

MPC är ett pneumatiskt två fingers gripdon med optimala prestanda mellan pris och funktion. Konstruktionen är helt anpassad för att hantera små gripdetaljer med precision och lämpar sig mycket bra för applikationer i plast- eller elektronikindustrin. MPC finns i sex olika storlekar med gripkraft mellan 16 N och 270 N och max slaglängd mellan 2.5 mm och 15 mm.

Den minsta storleken, som bara väger 50 gram kan trots sitt kompakta utförande hantera ett gripobjekt med vikt 80 gram. Om det största gripdonet i den nya serien används kan gripobjekt på hela 1,3 kg hanteras. Repeternoggrannheten är 0.02 mm och MPC levereras med 12 månaders garantitid eller 7 miljoner gripcykler. Den nya magnetgivaren J02 är speciellt utvecklad för MPC och kan användas med samtliga storlekar.



Källa: SCHUNK