360° frihet med igus® triflex® RSE


2018-11-26

Bild: OEM Automatic

Triflex® RSE är det prisbelönta återdragningssystemet som används för att hålla kabelkedjan tight på robotarmen. På så sätt förhindras den från att häkta i, eller fastna i roboten. Ni hittar det hos OEM Automatic.

Det nya systemet Triflex® RSE förhindrar att kabelkedjan häktar i eller fastnar vilket kan göra att robotens rörelser blockeras. Genom återdragningssystemet sitter kabelkedjan så nära robotarmen som möjligt. RSE-enheten har integrerade, justerbara fästplattor för att kunna monteras nära roboten. Den utdragna kedjan dras tillbaka och anpassar sig perfekt till robotens rörelser. Eftersom Triflex® RSE har ett linjärt återdragningssystem och således inga böjar behöver man inte använda lika långa kabellängder.

Kraven på energiöverföringssystem ökar med större och fler användningsområden. I dag är det är inte bara kablar och slangar som sitter på tillverkningsrobotarna utan också slangar för t.ex. bultar, nitar och spikar. I värsta fall fastnar en nit eller skruv i matarslangen, vilket leder till driftstopp i hela anläggningen.

Eftersom vissa hanteringsrobotar inte är förenliga med små böjningsradier, använder den nya Triflex® RSE Linear en enkel linjär indragning utan böjar, fiberstavar eller valsar. Triflex® RSE är tillverkade av högkapacitetsplast som står emot även de mest krävande industrimiljöerna. De har hög vridstyvhet, draghållfasthet och är enkla att montera. År 2016 tog igus emot en utmärkelse för innovativ produktdesign för sin Triflex® RSE i Red Dot Design Award.




Källa: OEM Automatic