Assemblin Automation ansluter sig till stort Malmö-projekt


2018-11-21

Nu ansluter sig Assemblin Automation till det projekt vid Malmö sjukhusområde, där Assemblin sedan tidigare deltar inom el, VS och ventilation.
Bild: White Arkitekter
Nu ansluter sig Assemblin Automation till det projekt vid Malmö sjukhusområde, där Assemblin sedan tidigare deltar inom el, VS och ventilation.

Uppdraget att leverera och installera en komplett styr- och övervakningsanläggning till de två nya vårdbyggnaderna på Malmö sjukhusområde har tilldelats Assemblin.


På uppdrag av Region Skåne bygger Skanska två nya vårdbyggnader på Malmö sjukhusområde. Assemblin är sedan tidigare involverade i projektet genom den unika installatörsgrupp som regionen upphandlat, där Assemblin El, APQ EL, Assemblin VS, AB Rörläggaren och Assemblin Ventilation ingår. Nu ansluter sig även Assemblin Automation, som upphandlats för styr- och övervakningsentreprenaden.

– Det här är Assemblins största styr- och övervakningsuppdrag hittills. Ett jätteintressant uppdrag, säger Johan Mårtensson, filialchef Automation i Malmö.

Assemblin ska leverera och installera en komplett styr- och övervakningsanläggning för installationerna på sjukhusområdets vårdbyggnader 35 och 36. Det handlar om värme, ventilation, kyla, medicinska gaser, luftkvalitet och rumsstyrningar för bland annat vårdrum, operationssalar och intensivvårdsavdelning.

I ett så här komplext uppdrag är samordningen mellan olika discipliner avgörande. För att uppnå det bästa resultatet används bland annat en webbaserad projektportal där beställaren på ett strukturerat och överskådligt sätt kan följa den ekonomiska utvecklingen genom projektets samtliga faser.

– Projektportalen och de inblandade entreprenörernas både breda och djupa kompetens har utvärderats av Skanska och Region Skåne, och varit viktiga aspekter i valet av Assemblin Automation, säger Niclas Micha, affärsutvecklare på Assemblin El, som har en samordnande roll för installationsgruppen i projektet.

Just nu, hösten 2018, är projektet inne i projekteringsfasen. Fas två inleds under nästa år och 2024 står sjukhuset klart för att ta emot de första patienterna.




Källa: Assemblin