Premiär för BPS3000 – den första versionen av Generation 3000-serien med IO-Link digitalt kommunikationsprotokoll


2018-11-20

 IO-Link-system.
Bild: Teddington
 IO-Link-system.

BPS3000, den första versionen av Generation 3000-serien med IO-Link digitalt kommunikationsprotokoll.
Bild: Teddington
BPS3000, den första versionen av Generation 3000-serien med IO-Link digitalt kommunikationsprotokoll.

Barksdale, en av de ledande tillverkarna av instrument för kontroll och övervakning av tryck, nivå, flöde och temperaturer i industriella applikationer, är glada att presentera den första versionen av Generation 3000-serien med IO-Link digitalt kommunikationsprotokoll: BPS3000, en elektronisk tryckvakt med en fyrsiffrig display, två inställbara larm och analog utgång, är nu tillgänglig med IO-Link protokoll som tillval.

IO-Link är ett dubbelriktat, digitalt, punkt-till-punkt seriellt kommunikationsprotokoll som används för att ansluta digitala sensorer och manöverdon för att optimera industriella automatiserade processer.

IO-Link-tekniken motsvarar den internationella standarden IEC 61131-9 och är globalt erkänd och används för att utbyta processdata, servicedata och händelsedata. Dessa smarta enheter identifierar och konfigurerar sig automatiskt, de kan förutsäga när reparation och utbyte ska ske och är lätta att installera. Kräver inga dyra skärmade kablar utan det fungerar utmärkt med en standard 3-tråds-kabel med M12 kontakt. 

– Vi lanserade vår elektroniska tryckvakt BPS3000 under 2014 med stor framgång. Idag är vi glada att kunna presentera en vidareutveckling av denna produktserie och erbjuda IO-Link-kapacitet på en redan etablerad produktserie som erbjuder tryckområden upp till 600 bar med stor noggrannhet i en kompakt storlek, säger Barksdales VP, General Manager-Industrial, Melissa Blashka.
– Denna mångsidiga produktserie är perfekt för ett brett utbud av industriella applikationer, inklusive hydrauliska kraftaggregat, fabriksautomatisering, massa- och pappersbruk samt verktygsmaskiner. 

BPS3000 fungerar även som transmitter/givare med analog utgång 0…10 V DC eller 4… 20 mA. Mätområdet kan skalas ned till så lågt som 25% av FSO under installationen vilket möjliggör större flexibilitet, vilket minskar behovet av givare med flera olika tryckområden. Helt digital punkt-till-punkt-kommunikation är tillgänglig via IO-Link. IO-Link-läget möjliggör snabb fjärrprogrammering, enkel diagnostisering och datalagringsfunktioner samt stödjer smarta fabriksapplikationer och minskar tiden för driftstopp i systemet.

Med en höjd på knappt 100 mm och en diameter under 50 mm är BPS3000 lämplig för installationer på kompakta platser. IP67-klassificering gör den här enheten lämplig för våta miljöer, den klarar till och med full nedsänkning i vatten. Tryckområden är tillgängliga från 0 till -1 bar upp till 0 till 600 bar, med absoluta tryckområden upp till 10 bar. Flera typer av processanslutningar erbjuds och IO-Link-versionen har, liksom standardenheten, även UL / CSA-godkännande och är därför idealisk för applikationer som används globalt. 



Källa: Teddington