Saab får beställning från FMV gällande tekniskt systemstöd för Gripen


2018-11-02

Bild: Soren Augustesen

Saab har erhållit en beställning från Försvarets Materielverk (FMV) gällande tekniskt systemstöd av Gripen C/D. Ordervärdet uppgår till cirka MSEK136 och leveranser kommer att ske under 2019.

Beställningen omfattar varor och tjänster som är avgörande för att bedriva flygverksamhet med Gripen, exempelvis uppdateringar av publikationer, ersättningsanskaffning av utbytesenheter och initialanskaffning av reservmateriel. Den mottagna beställningen är ett avrop av en option inom ramen för ett tidigare tecknat avtal med FMV om prestandabaserad support och underhåll av Gripen C/D. Det avtalet tecknades i maj 2017.

 Att FMV nu har beställt tekniskt systemstöd för ett ytterligare år 2019 ger oss och FMV möjligheter att säkerställa en fortsatt effektiv löpande flygverksamhet med Gripen under kommande år, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Verksamheten kommer att ske vid Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Göteborg, Järfälla, Växjö och Östersund och bedrivas inom fyra av Saabs affärsområden; Support and Services, Aeronautics, Industrial Products and Services och Surveillance.



Källa: Saab