TePe lanserar tandborste av bioplast


2018-10-30

Som första svenska företag lanserar TePe nu en tandborste av bioplast, TePe GOOD.
Bild: TePe Munhygienprodukter AB
Som första svenska företag lanserar TePe nu en tandborste av bioplast, TePe GOOD.

Som första svenska företag lanserar TePe nu en tandborste av bioplast. Initiativet är början på en omställning mot ökad hållbarhet i företagets hela produktsortiment.

– I mer än 50 år har vi strävat efter att förbättra människors munhälsa i samarbete med tandvården. Med vår nya tandborste av bioplast tar vi ett nytt, spännande steg mot en mer hållbar och hälsosam livsstil. På sikt är vår ambition att göra oss helt oberoende av fossila råvaror i våra produkter – för vår egen och kommande generationers skull, säger Joel Eklund, vd på TePe.

Tandborsten TePe GOOD är först ut i lanseringen av ett sortiment som är mer miljövänligt, utan att kompromissa med kvalitet, design eller hygien. Borsten är tillverkad av 96 % biobaserad plast framställd av förnybara råmaterial (sockerrör och ricinolja). Upp till 95 % av koldioxidutsläppen kan återupptas under produktens livscykel, vilket innebär att den är näst intill klimatneutral. Produktionen sker vid TePes anläggning i Malmö, delvis med hjälp av solenergi från företagets egen solcellsanläggning.

TePe GOOD är utvecklad i samarbete med tandvården och har samma kvalitet, design och känsla som TePes övriga tandborstar. Borsten finns i tre storlekar, Regular, Compact och Mini, för att passa olika åldrar och behov.




Källa: TePe Munhygienprodukter AB