Högtryck för industrin i Finland


2018-10-10

Industrin i Finland upplever goda tider. Den stora optimismen visade sig inte minst av trängseln på Alihankinta, industrins årliga mötesplats. För Lesjöfors del innebär konjunkturen även personalförstärkning för att klara trycket.
Bild: Lesjöfors
Industrin i Finland upplever goda tider. Den stora optimismen visade sig inte minst av trängseln på Alihankinta, industrins årliga mötesplats. För Lesjöfors del innebär konjunkturen även personalförstärkning för att klara trycket.

Alihankinta är den årliga industrimässan i finländska Tammerfors som gick av stapeln den 25-27 september 2018. I år fanns 1 000 utställare från 20 länder i fyra hallar vilka besöktes av mer än 17 000 besökare.

Lesjöfors är en trogen utställare och årets mässa var den 20:e i raden för företaget. Första året Lesjöfors deltog fanns en mässhall med cirka 300 utställare.

– Mässan har stadigt växt och är nu en mycket viktig mötesplats för alla delar av industrin. Det är ett måste att vara här; utöver de 450 utställande företag som redan finns i vår kundbas så är det ett gyllene tillfälle att träffa nyckelpersoner från olika branscher med det gemensamt att de har behov av fjädrande produkter, säger Bertel Ridberg, chef för Lesjöfors Springs Oy i Kaarina, Finland.

Stark tillväxt i Finland

Den finska ekonomin går som tåget och tillväxten av bruttonationalprodukten förväntas öka med 2,9 procent under 2018, enligt Finlands Bank. Den goda internationella konjunkturen bidrar till att de finska exportbolagen inom till exempel metall och skogsråvara går i bräschen för tillväxten. Lesjöfors märker av en ökad efterfrågan på fjäderprodukter efter många tuffa år. Efterfrågan på hela sortimentet ökar, men potentialen för standardfjädrar och gasfjädrar är extra stor.

– Lesjöfors har en unik ställning när det gäller dessa produktgrupper. Kunderna värdesätter stort vår helhetsservice med ett extraordinärt brett sortiment av högkvalitativa produkter och snabba leveranser av standardfjädrar, säger Bertel Ridberg.

Nyanställd nyckelkompetens

För att kunna ta tillvara den ökande efterfrågan på Lesjöfors produkter har en ny försäljningsansvarig rekryterats. Janne Salminen har tidigare bland annat arbetat inom bilindustrin med import, reservdelar och företagsförsäljning.

– Janne har en bred bakgrund inom industrin med försäljning och support. Vi är mycket glada att nu ha honom hos oss och han är en positiv förstärkning till det finska teamet som jobbar hårt för ytterligare framgångar, säger Bertel Ridberg.

Lesjöfors är en ledande fjädertillverkare med internationellt välkända kunder. Produkterna efterfrågas på många marknader, i vitt skilda branscher. Sortimentet av fjädrar och stansade banddetaljer har en unik räckvidd, där ett av marknadens största utbud av standardfjädrar kombineras med högteknologiska, kundanpassade lösningar. Tillverkning och säljkontor finns i flera europeiska länder, Asien, USA och Mexiko.



Källa: Lesjöfors