NHK Group förvärvar finska Scantarp


2018-09-26

Bild: NHK Group

NHK Holding AB, ägaren av Norrlands Hall & Kapell AB fortsätter sin tillväxtstrategi genom att skapa NHK Group AB vilken kommer att bli ägare av Norrlands Hall & Kapell AB och Oy Scantarp AB (Finland).

Denna företagsgrupp kommer att bli den ledande producenten av halldukar och övriga produkter inom området i norra Europa.

–  Vi välkomnar Scantarp till NHK Group, som efter förvärvet kommer att ha cirka 150 anställda och en omsättning på omkring 300 milj. SEK. Vi skall fortsätta att vara den bästa och konkurrenskraftiga leverantören på marknaden genom att lägga fokus på kvalité och kundvård. Genom att Scantarp nu ingår i NHK Group så får vi möjlighet att investera i ny teknologi och kommer även kunna ta oss an större uppgifter i framtiden, berättar VD Niklas Nordlund, VD NHK Group.

– Genom detta kommer NHK Group AB att bli den största och bästa producenten i norra Europa och skapa nya förutsättningar för sina kunder, anställda, leverantörer och övriga intressenter. Det kommer att bli mycket bra för alla inblandade, tillägger Heikki Kotala VD i Oy Scantarp AB.



Källa: NHK Holding