Gör arbetsdagen lättare med svenskt stål


2018-09-24

Paslode Powerline.
Bild: Paslode
Paslode Powerline.

Paslode PPN50Ci.
Bild: Paslode
Paslode PPN50Ci.

Svenskt stål väger tungt, vilket inte alls behöver betyda att det inte kan vara lätt att arbeta med. Med ETA-godkända Paslode Powerline vinkelbeslag i lättstål kan man förbättra arbetsmiljön markant och göra långa arbetsdagar mindre slitsamma.

Det spelar ingen roll att man har spenderat många timmar på gymmet och är i god fysisk form – upprepade rörelser och felaktig belastning sliter ändå på kroppen och är en av de största orsakerna till sjukskrivningar bland snickare och hantverkare. Det är av största vikt att man förebygger skador i det långa loppet och förbättrar arbetsmiljön. Powerline vinkelbeslag är producerade av högstyrkestål vilket innebär att både tjocklek och tyngd kan minskas utan att det påverkar varken styrkan eller bärkraften.

Det bästa av två världar
Många tror att hårdhet och tyngd är det samma som styrka men så är inte fallet. Tomas Karlsson, produktchef hos ITW Construction Products reder ut begreppen:

– Man tror automatiskt att något som har högre styvhet är starkare och mer rejält, men i själva verket handlar allt om stålets konstruktion. Paslode Powerline vinkelbeslag har en helt unik sammansättning av lättstål som har en mycket högre bärkraft, som samtidigt kan göras upp till 40 procent lättare vilket betyder mycket för att förbättra arbetsmiljön och minska skador.

Enligt Arbetsmiljöverket är belastningsskador en av de största orsakerna till långa sjukskrivningar och en av de största orsakerna till att många hamnar utanför arbetsmarknaden. 2016 tog man emot 4500 anmälningar som var belastningsrelaterade vilket utgör hela 39 procent av samtliga anmälda arbetsskador per år.

Vikten av flyt i arbetsprocessen
Alla känner igen det – arbetet sinkas på grund av små detaljer som av den ena eller andra anledningen inte är på plats och orsakar stress och frustrationer. Just därför är det viktigt att kunna arbeta upp en bra känsla av flow och effektivitet, när man står och håller på med detaljerna. En bra arbetsdag är en när allt funkar och flyter på. Med Paslode Powerline vinkelbeslag sparar man hantverkarna från många extrakilon och om man dessutom vill spara tid kan man använda sig av en Paslode PPN50Ci. Den slangfria gaspistolen är speciellt utvecklad för att skjuta fast byggnadsbeslag och skjuter fast dem upp till 6 gånger snabbare än om man fastgör dem manuellt med hammare, vilket optimerar effektiviteten på byggarbetsplatsen.

Tomas Karlsson avslutar: 
– Ens arbetsliv påverkar självklart ens övriga liv, och de flesta kan nog vara överens om att det inte finns något bättre än att känna att man har fått mycket gjort under dagens lopp, samtidigt som man inte känner sig helt utsliten. Varför göra saker svårare och tyngre än de behöver vara?



Källa: Paslode