Ännu en stor affär för Skoogs Bränsle - levererar drivmedel till gruvan i Pajala


2018-09-18

Thomas Andersson säljchef Skoogs Bränsle, Peter Bohm VD Malmtransporter Norr AB.
Bild: Skoogs Bränsle
Thomas Andersson säljchef Skoogs Bränsle, Peter Bohm VD Malmtransporter Norr AB.

Skoogs Bränsle kommer att leverera drivmedel till Kaunis Irons gruva i Pajala, en affär om ca 100 miljoner kronor per år under de kommande tre åren.
– Vi är både stolta och glada, det här är vår enskilt största affär någonsin, säger Thomas Andersson, säljchef på Skoogs Bränsle.

– Från vår sida ser vi fram emot ett långsiktigt och utvecklande samarbete, säger Glenn Nilsson, gruvchef på Kaunis Iron.

Att det blev Skoogs Bränsle som vann upphandlingen förklarar han med bolagets lokala närvaro, expertkunskap om drivmedelsanläggningar, att de är mest heltäckande i norra Sverige och klarar av alla förutsättningar kring logistik på nordliga breddgrader.

– Vi hade också ett lite annorlunda upplägg som tilltalade Kaunis Iron, säger Thomas Andersson. Bland annat kommer vi att bygga upp flera drivmedelsstationer på området för att minimera körsträckorna på plats. När det gäller en sådan här verksamhet kan man faktiskt spara väldigt många mil när man kan tanka på nära håll. Bra för både miljö och tillgänglighet.

Även leveranser av smörjmedel
Förutom Kaunis Iron så ingår även leveranser av drivmedel till underleverantörerna Malmtransporter Norr AB (fraktar malmen till omlastningen på järnväg i Pitkäjärvi och är systerbolag till Kaunis Iron), samt LTH AB och Snells Entreprenad AB som ska sköta malmhanteringen samt krossning inom området. Dessutom kommer Skoogs Bränsle att leverera en ansenlig mängd smörjmedel, detta utöver det tecknade avtalet.

Thomas berättar att typ av drivmedel kommer att väljas i samarbete med kunden.

– Vi kommer att löpande övervaka vad som händer på marknaden för att alltid leverera det bästa alternativet med hänsyn taget till miljö och ekonomi.

Start i höst
Byggnation av drivmedelstationerna på gruvområdet är redan igång och de kommer att stå klara i månadsskiftet september/oktober. Det nya avtalet kommer förstås också att betyda mer jobb för Skoogs Bränsles transportörer och deras chaufförer.

– Givetvis hoppas vi att de här tre första åren är inledningen på ett långvarigt samarbete, säger Thomas Andersson. Trots att Kaunis Iron är ett stort och seriöst bolag känns det också väldigt familjärt – ungefär som Skoogs – så våra företagskulturer matchar varandra på ett fint sätt.




Källa: Skoogs Bränsle