Nya differentiella pyroelektriska detektorer


2018-09-05

Bild: LASER COMPONENTS

För att underlätta implementering i existerande system så introducerar LASER COMPONENTS nu sin innovativa LD21xx serie i en Diff|2 version med klassisk 3-pin kapsel. Precis som med en 4-pin komponent så förstärks laddningsbärarna på ovan- och undersidan av chippet separat, vilket leder till 50% förbättring av signal-brus-förhållandet. Skillnaden med de nya Diff|2 (LD2120) detektorerna är att båda signalerna matas till en differentiell förstärkare inne i kapseln.

På utsidan liknar de alltså en traditionell komponent med signal in, signal ut och jord. Eftersom signalerna på båda sidor förstärks separat, dubblas den totala signalen medan bakgrundsbruset minskas med en faktor 1.4. Detta innebär signifikanta förbättringar i känslighet för IR instrumentering. Med 4-pin konfiguration blir komponenterna okänsliga för interfererande strömmar, men å andra sidan är många instrumentdesigner baserade på 3-pin konfiguration. LASER COMPONENTS kan nu alltså erbjuda lösningar i båda fallen.

LASER COMPONENTS specialiserar sig på utveckling, tillverkning och försäljning av komponenter och tjänster inom laser och opto-elektronik. Företaget har produktionsanläggningar i Tyskland, Kanada och U.S.A., försäljningskontor i fem länder och agerar globalt genom distributörer.



Källa: LASER COMPONENTS