Hardox Wearparts® – en ny verksamhetsgren inom SSAB


2018-07-12

Bild: SSAB

Hardox Wearparts®-nätverket har vuxit snabbt och i början av juni uppnådde det en ny milstolpe med 400 centers i 85 länder. Vi fortsätter att utveckla nätverket i snabb takt för att hjälpa våra kunder med slitdelar och tjänster över hela världen.

- För oss är det viktigt att ha tillförlitliga partner – lokala företag som känner till det lokala företagandet. Feedback från kunderna är oerhört viktig och nätverket spelar en viktig roll för att samla in feedback. På lång sikt har SSAB som mål att bli den ledande tillverkaren och leverantören av slitdelar och slitdelsservice globalt, säger Gregoire Parenty, chef för SSAB Services.

Det lönar sig att vara medlem i Hardox Wearparts®, eftersom centren regelbundet ökar sin verksamhet snabbare än marknaden i sin helhet. 2017 ökade Hardox Wearparts verksamhet med cirka 12 procent på årsbasis och den goda utvecklingen fortsatte under första kvartalet i år. Även försäljningen har ökat och vi är på väg åt rätt håll. Utvecklingen har varit mycket stark till exempel i Nordamerika och Mexiko. Även många stora europeiska marknader som Tyskland, Italien, Polen och Storbritannien har gått bra, liksom marknaderna i Australien, Kina och Japan.

Hardox Wearparts®-centren tillhandahåller reservdelar och tjänster till slutanvändare inom gruvor, återvinning, stenbrott, cement och jordbruk.

-Hardox Wearparts®-centren får tillgång till våra starka varumärken och beprövade koncept, förstklassiga produkter samt affärsstöd, teknisk support och marknadsföringsstöd. Vi hjälper dem att utveckla sin verksamhet i ett världsledande nätverk för slitageservice, säger Erik Sundström, ansvarig för utvecklingen av nätverket.

Ett exempel på stöd är kampanjer som riktats till olika slutanvändarsegment, såsom gruvdrift, återvinning och cement, och ytterligare kampanjer är planerade. SSAB stöder Hardox Wearparts®-centren med försäljnings- och marknadsföringsverktyg både på global och lokal nivå.

Hardox Wearparts® Award
Hardox Wearparts® Award är en världsomspännande tävling för medlemmar i Hardox Wearparts®-nätverket. Priset delas ut årligen till ett Hardox Wearparts-center som utvecklat innovativa slitageprodukter och tjänster. I år valde juryn det franska företaget Barou Equipements SAS för dess innovativa sätt att kombinera Hardox® och Strenx™-stål för att optimera styrka och slitstyrka.

Källa: SSAB