Sommarpraktik ska locka fler ungdomar till industri- och teknikföretagen


2018-06-22

Bild: Jönköpings kommun

Den 18-27 juni genomför Teknikcollege i samarbete med Jönköpings kommun och Ung företagsamhet sommarpraktik för elever i årskurs 8. Syftet är att öka intresset bland unga för industri- och teknikbranschen och säkra kompetensbehovet inom branschen.

Under sju dagar kommer 40 elever att få information om olika yrkesgrupper inom industri- och teknikbranschen, prova olika tekniska inriktningar på gymnasiet och genomföra studiebesök hos olika företag.

De första dagarna av praktiken hålls på Bäckadalsgymnasiet där ungdomarna välkommas in i gymnasieskolans lokaler och får prova att praktiskt arbeta i tekniksalarna. De får prova CNC, svetsning, automation och 3D/CAD och får veta mer om skolans olika tekniska utbildningar. Utbildningar inom bristyrken som leder direkt till en anställning.

Förberedda med både teori och praktik avslutas praktiken med två dagars studiebesök på olika företag i trakten, med fokus på att se olika produktionsanläggningar och möta olika yrkesroller och medarbetare i de olika bolagen.




Källa: Jönköpings kommun