Epiroc handel på Nasdaq Stockholm börjar idag


2018-06-18

Bild: Epiroc

Aktierna i Epiroc AB, en ledande produktivetspartner för gruv-, infrastruktur-, och råvaruindustrierna, börjar handlas på Nasdaq Stockholm idag. Detta markerar starten för Epiroc som ett helt oberoende bolag efter separationen från Atlas Copco-gruppen.

– Det är mycket glädjande för oss att nu vara noterade på Nasdaq Stockholm och att börja resan som ett oberoende bolag, säger Per Lindberg, Epirocs VD och koncernchef.
– Vi är stolta över vårt långa och produktiva arv inom Atlas Copco-gruppen och samtidigt ser vi fram emot att arbeta för våra kunder på ett än mer fokuserat sätt och att skapa värde för kunder och aktieägare.

Atlas Copco AB:s årsstämma beslutade den 24 april 2018 att distribuera alla aktier i Epiroc AB till Atlas Copco AB:s aktieägare. Atlas Copcos aktieägare har erhållit en Epiroc-aktie för var och en av sina aktier i Atlas Copco. Det totala antalet utestående aktier i Epiroc AB är 1 213 738 703, varav 823 765 854 A-aktier och 389 972 849 B-aktier.

Epiroc stödjer kunder inom gruv-, infrastruktur-, och råvaruindustrierna i över 150 länder. Bolaget fokuserar på att erbjuda utrustning, service och lösningar som förbättrar produktivitet, säkerhet och kostnadseffektivitet för sina kunder – Epiroc driver t.ex. utvecklingen mot fossilfria gruvor med sin växande flotta av batteridrivna gruvfordon och ligger i framkant när det gäller automationslösningar för branschen.





Källa: Epiroc