FLEXPOINT Lasermodul för långa avstånd


2018-06-11

Bild: LASER COMPONENTS

LASER COMPONENTS har utvecklat ett nytt hjälpmedel för positionering med hög precision på långa avstånd: Den nya ”FLEXPOINT Long Range Line Module”. Denna linjelasermodul ger en laserlinje med en längd på endast 4m på 50m avstånd och kan justeras till linjebredder på endast några få millimeter med ett enkelt fokuseringsverktyg. FLEXPOINT LR-L finns tillgänglig med röd (660 nm) eller grön (520 nm) linje. Användaren kan vid order välja uteffekt mellan 5 mW och 30 mW.

Vid användning i fält finns batteripack som tillval och modulen kan då användas utan annan strömmatning. Det finns även en specialdesignad hållare för precis linjering av strålen i två axlar.

FLEXPOINT Long Range Module är perfekt för användningar som till exempel linjering av stora maskiner, tunnelkonstruktion eller andra justeringar på långa avstånd.

LASER COMPONENTS specialiserar sig på utveckling, tillverkning och försäljning av komponenter och tjänster inom laser och opto-elektronik. Företaget har produktionsanläggningar i Tyskland, Kanada och U.S.A., försäljningskontor i fem länder och agerar globalt genom distributörer.



Källa: LASER COMPONENTS