BEWi:s förvärv av Synbra slutfört – stärker sin position i Europa som förstahandsvalet för cellplast


2018-05-16

BEWi Group har slutfört förvärvet av Synbra Holding B.V.

BEWi, en ledande totalleverantör i Norden av cellplast, och Synbra, en specialist inom cellplast med specialplaster och lösningar för industrin samt hållbara isoleringssystem, med verksamheter i Nordeuropa och Portugal kommer att skapa en ledande leverantör i Europa av cellplast-produkter, med god potential för tillväxt.

Transaktionen slutfördes under måndagen och BEWi har förvärvat samtliga aktier i Synbra. Köpeskillingen uppgår till 117,5 MEUR på skuldfri basis (cirka 1 165 MSEK). BEWi har finansierat förvärvet med egen kassa (inkluderat ersättning för sale and leaseback av fastigheter), en riktad nyemission av aktier till ett belopp om 400 MSEK samt emission av ett obligationslån till ett belopp om 75 MEUR.

BEWi meddelar även att Synbra idag har slutfört avyttringen av 66 procent av aktierna i sitt tyska dotterbolag IsoBouw GmbH (“IsoBouw”) till HIRSCH Servo Group (“HIRSCH”) och att de återstående 34 procenten har förvärvats av BEWi. BEWi har dessutom förvärvat 34 procent av aktierna i HIRSCH Porozell GmbH från HIRSCH.

Bakgrund
Den 22 mars 2018 meddelade BEWi att bolaget, genom ett helägt dotterbolag i Nederländerna, ingått ett avtal om att förvärva samtliga aktier i Synbra med vissa fonder rådgivna av Gilde Buy Out Partners (“Gilde”) och Gildes partners som säljare.

Samtidigt meddelade BEWi att Synbra har ingått avtal med HIRSCH om att avyttra 66 procent av aktierna i IsoBouw till HIRSCH och återstående 34 procent av aktierna i IsoBouw till BEWi samt att avyttringen av 66 procent av aktierna i IsoBouw till HIRSCH är villkorad av att BEWi förvärvar 34 procent av aktierna i HIRSCH:s dotterbolag HIRSCH Porozell GmbH.




Källa: BEWi