Dome Energy ökar med mer än 100 borr-platser i Illinois basin


2018-05-14

Dome Energy AB har nyligen tecknat leasingavtal och kontrakt som ökar med mer än 2.000 hektar mineralrättigheter. Den nya arealen omfattar mer än 100 borr-platser med en kombination av bevisade, sannolika och möjliga reserver. Varje potentiell brunn antas ha en total produktion om 45.000-75.000 fat. 

 – Vi är väldigt glada över att ha kunnat sluta avtal med lokala oljeproducenter och bönder, vilket ger oss ett totalt utvecklings-lager på mer än 150 framtida brunnar i Illinois basin. Vi har nu över 70 topplägen, med mycket begränsade borr-risker, och resten med risker på mellannivå. Samtliga leasingavtal har betalats med vårt eget kassaflöde, säger Paul Mørch, VD Dome Energy AB.

– Vi har borrat 10 brunnar under de senaste sex månaderna, vilka alla varit ekonomiskt lyckade, och vi hoppas fortsätta att borra aggressivt på vår mark. Nuvarande oljepriser visar att vi får tillbaka vår totala borrkostnad under det första produktionsåret och med några brunnar som betalar sig redan på sju till åtta månader.



Källa: Dome Energy AB