Nya 16-portars Switchar för industrin


2018-04-27

Industriella Switchar för montage på DIN-Skena med managed funktionalitet som redundans, RMON, DHCP server etc.
Bild: Phoenix Contact
Industriella Switchar för montage på DIN-Skena med managed funktionalitet som redundans, RMON, DHCP server etc.

2000-serien av managed switchar från Phoenix Contact har nu expanderats med 16-portars switchar för montage på DIN-skenaDe nya 16-portars switcharna är optimerade för installationer som i framtiden kommer att växa. I utbudet finns 5,8 samt 16-portars switchar med upptill 4 fiberoptiska portar med SC, ST/B-FOC samt LC-kontakter.

Switcharna finns förutom “industristandard med 10/100 Mbit även i Gbit utförande. Switcharna har stöd för Profinet, Modbus TCP, Ethernet IP etc. med optimerade funktioner som t.ex IO-Device, DHCP, VLAN och multicast filering IGMP etc. Konfigureringen kan ske över ”webbased managment”, med en centraliserad mjukvara ”Network manager”, ett SD-kort eller med CLI. En optimerad diagnostikfunktion (RMON) finns tillgänglig i såväl webgränsnittet som över CLI-kommandon. Detta förenklar ev. felsökning för driftpersonalen och öppnar möjligheten för fjärrsupport.

24VDC matningen på fronten av switchen sker med Push-In teknologi. Utbudet rundas av med en komplett produktfamilj av SFP-pluggar för att stödja såväl single, multimode samt även om det endast finns en fiberoptisk kabel till förfogande även för WDM.


Källa: Phoenix Contact