Manuell stansmaskin underlättar arbetet med solida skenor och Flexibar


2018-04-24

Manuell stansmaskin.
Bild: Mericon
Manuell stansmaskin.

Att göra hål i Eriflex Flexibar samt koppar- och aluminiumskenor har hittills inneburit ett onödigt besvär för många montörer. Nu gör Mericons nya, smidiga stansverktyg krånglet med borrmaskin och jiggar överflödigt. Samtidigt uppnås en precision som annars hade krävt dyra och platskrävande hydraulpressar.

– Det här är ett sätt att göra hål på ett enkelt, smidigt och kostnadseffektivt sätt. Du ser var du sätter hålen och det krävs varken el eller hydraulik, säger Jonas Kramer, vd på Mericon.

Samtidigt som Eriflex Flexibar har gjort det smidigare att leda ström i elskåp och ställverk både säkert och effektivt, har processen att göra hål i den tunna, böjbara skenan inneburit ett omständligt moment. Med Mericons nya stansverktyg underlättas arbetet betydligt. Verktyget, som sköts helt manuellt, stansar upp till sex lameller i Flexibar, eller sex millimeter i solid skena.

Precision och flexibilitet
Genom att vara enkelt att installera och flytta gör stansverktyget arbetet i verkstaden även mer flexibelt. Verktyget ger en jämn hålkant och precisionsstansar utan att det blir märken i kopparlaminaten. Både stansarna och dynorna är dessutom utbytbara och finns i flera olika utföranden.

– Marknaden har efterfrågat ett enklare sätt att göra hål, men inte riktigt vetat vad man har behövt. Det här är ett rejält hjälpmedel. Stansverktyget tillför hög kvalitet samtidigt som det är enkelt att använda och förstå, säger Jonas Kramer.



Källa: Mericon