STIHL expanderar på den nordiska marknaden


2018-04-16

Andreas Stihl Norden fortsätter att ta marknadsandelar på den nordiska marknaden. Nu bygger företaget ut sitt huvudkontor med ytterligare 3 000 kvm.
Bild: STIHL
Andreas Stihl Norden fortsätter att ta marknadsandelar på den nordiska marknaden. Nu bygger företaget ut sitt huvudkontor med ytterligare 3 000 kvm.

Det går bra för Andreas Stihl Norden. Så bra att bolaget har påbörjat den fjärde utbyggnaden av sina lokaler i Stenkullen sedan etableringen 1992.
– Det är den största utbyggnaden hittills med över 3 000 kvm. När tillbyggnaden står färdigt har vi toppmoderna lokaler för att kunna serva återförsäljare på bästa sätt, säger Kjell Svensson, VD för Andreas Stihl Norden.

Nyligen påbörjades utbyggnaden av Andreas Stihls nordiska huvudkontor i Stenkullen. Bolaget är världens största tillverkare av motorsågar men säljer också allt fler trädgårdsprodukter till både konsumenter och proffsmarknaden. Inte minst har STIHL satsat hårt på att få fram batteridrivna och mindre miljöbelastande trädgårdsprodukter. Den stora efterfrågan på robotgräsklippare har också gynnat företagets utveckling. Sedan 1992 har omsättningen ökat från under 100 Mkr till över en miljard kronor.

– Det går bra på alla nordiska marknader och eftersom vi har vårt nordiska huvudlager i Stenkullen är det nödvändigt att på nytt expandera våra lokaler. Tillväxten kräver helt enkelt större lagerytor, säger Kjell Svensson.

Med 3 200 nya kvadratmeter och en sammanlagd yta på över 10 000 kvm står företaget väl rustade för framtiden. Den nya delen får en takhöjd på 14 meter och de tre tidigare in- och utlastningsportarna ersätts med sju nya portar. Det blir även nya solpaneler som kommer bidra med halva elbehovet för verksamheten i Stenkullen. En investering som onekligen går hand i hand med bolagets offensiva satsning på batteriprodukter.

– Utbyggnaden gör att vi kan fortsätta vår offensiva satsning på batterisegmentet med ännu fler produkter i framtiden. Vi skiljer oss från alla andra tillverkare eftersom vi i första hand säljer våra produkter via kunniga och auktoriserade återförsäljare, konstaterar Kjell Svensson.

Faktaruta

Andreas Stihl Norden då och nu

       1992                      2018

Medarbetare                 17                         95

Omsättning          100 Mkr              1 000 Mkr

Huvudkontor     2 500 kvm            10 000 kvm



Källa: STIHL