Högprecisionslaser för linjering med liten stråldiameter


2018-04-10

Bild: LASER COMPONENTS

LASER COMPONENTS introducerar två nya högprecisionslasrar i sortimentet: LT-PLM-635-01-C1 and LT-PLM-IRB-635-01-C1. Vid utgångsporten har dessa moduler en stråldiameter på 1mm och en vinkelavvikelse på endast 0,05mrad. Den lilla utgångsdiametern ger också en liten prick på målytan, vilket möjliggör mycket exakt positionering. På grund av sin divergens rekommenderas att avstånd på högst 3m används.

För längre avstånd rekommenderar LASER COMPONENTS standardmodellen med en stråldiameter på 4,5mm. Båda versionerna är tillgängliga i 24mm cylindrar med M12 kontakter, eller som en mobil version med ett integrerat batteri i en 35mm cylinder.

Vinkelavvikelsen definieras som avvikelsen mellan laserstrålen och cylinderns centrumaxel. Genom att lägga cylindern på en plan yta och rotera den runt axeln kan man observera effekten. Laserpricken kommer att röra sig i en cirkel på målytan när cylindern roteras. Vid normal användning placeras laserpricken på ett önskat mål. Högprecisionslasrar behövs när en målpunkt måste linjeras mot en rak axel.

LASER COMPONENTS specialiserar sig på utveckling, tillverkning och försäljning av komponenter och tjänster inom laser och opto-elektronik. Företaget har produktionsanläggningar i Tyskland, Kanada och U.S.A., försäljningskontor i fem länder och agerar globalt genom distributörer.



Källa: LASER COMPONENTS