Atlas Copco-pris belönar innovativ pump för halvledarindustrin


2018-04-03

<span class=\
Bild: Atlas Copco
iMX vakuumpump har utvecklats av Paul Neller, Andy Mann, Phil North, Dave Manson, Brian Murphy, Allen Park och Jonathan Youn. De vinnare av årets John Munck-pris för tekniska framsteg.

I år uppmärksammar det prestigefulla John Munck-priset utvecklingen av en innovativ vakuumpump. Pumpen används i tillverkningen av halvledare och förlänger serviceintervallerna samt ökar driftssäkerheten.

Årets John Munck-pris för tekniska framsteg går till Paul Neller, Andy Mann, Phil North, Dave Manson, Brian Murphy, Allen Park och Jonathan Youn, som arbetar inom divisionen för halvledare inom affärsområdet Vakuumteknik.

De får priset för att ha utvecklat vakuumpumpen iXM. Pumpen som används vid tillverkning av halvledare, förlänger serviceintervallerna och ökar driftsäkerheten. Pumpen är också mindre, tystare och mer energisnål jämfört med konkurrenternas.

Teamet har utvecklat en högteknologisk och innovativ produkt som kommer att hjälpa våra kunder. De har visat stort engagemang och jag är därför mycket glad över att kunna dela ut priset till dem, säger Atlas Copcos VD och koncernchef Mats Rahmström.

Vakuumpumpen är utvecklad i Sydkorea där en stor del av världens halvledare tillverkas.

John Munck-priset, etablerat 1991, delas årligen ut till en produktutvecklare, designer eller ett team för framstående bidrag till den totala kvaliteten i en Atlas Copco-produkt.

Priset delas ut till vinnarna på årsstämman den 24 april 2018.

Källa: Atlas Copco