Order på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrin


2018-03-13

OCS vd och andre delägare Kenth Almqvist och Christer Lundgren, delägare och försäljningsansvarig på OCS.
Bild: OCS
OCS vd och andre delägare Kenth Almqvist och Christer Lundgren, delägare och försäljningsansvarig på OCS.

Inom loppet av två veckor fick OCS en order värd 30 miljoner kronor från en stor tillverkare av elcyklar, och en annan order på 75 miljoner från en av världens största aktörer inom bilindustrin. Kunderna har produktion i Tyskland, Belgien och Slovakien.

Christer Lundgren, delägare och försäljningsansvarig på OCS i Borås som tillverkar hängande conveyors, berättar att affärerna kommer att fylla orderböckerna och öka OCS omsättning med cirka 25 procent under 2018. Dessutom har man en stor order från en tillverkare av elbilar vars produktionslina redan är under uppförande. 

– Det är produktionsstart om en månad. Bara den affären är värd fyra miljoner euro för oss. Vi har anställt fyra personer och på sikt kommer vi att behöva nyanställa ännu fler. Men uppdragen löper även under 2019 så vi ser inga problem med att hålla leveranstiderna.

På OCS, med huvudkontor och produktion i Borås och en omsättning 2017 på drygt 80 miljoner kronor, är man mycket nöjda över att vinna affärer på den tyska marknaden där deras största konkurrenter finns. Till skillnad från konkurrenterna bygger OCS patenterade teknik på friktion. Det ger en tyst, flexibel och framförallt oljefri produktionslina med hängande conveyors. 

– Vi brukar säga att med vår teknik och kunskap blir industrin lean, clean och green. Våra kunder är innovationsdrivna och noga med miljön. Det visar att vår affärsidé är helt rätt och att svensk industri är konkurrenskraftig, avslutar OCS vd och andre delägare Kenth Almqvist.



Källa: OCS