Aventics tar ett grepp om trä, kartong och glas


2018-03-08

Flerstegsejektor EMS.
Bild: Aventics
Flerstegsejektor EMS.

Lägre vikt och ljud är ytterligare fördelar med den nya ejektorn. Två dyspatroner kan integreras i basmodulen och upp till tre moduler kan monteras samman för att öka vakuumnivån vid behov.

Produktvarianter för olika material
Flerstegsejektorn finns i två varianter: högt flöde (HF) eller högt vakuum (HV). HF är idealisk för otäta objekt, exempelvis vid förflyttning av spånskivor inom träbearbetningsindustrin och hantering av kartong inom förpackningsindustrin. Varianten HV ger ett högt vakuum och är konstruerad för mycket täta och släta material som glas eller metall. Genom att välja rätt ejektor fås en luftbesparing.

Installationen är enkel. Montageriktningen är valfri och endast två anslutningar behövs: tryckluft och vakuum. Den modulära konstruktionen gör att ejektorn är enkel att plocka isär, vilket underlättar service och rengöring.

Förutom pneumatikkomponenter har Aventics även lång erfarenhet av vakuumteknik. Sortimentet omfattar vakuumgeneratorer, sugkoppar och vakuumtillbehör. Aventics Engineering Tools innehåller ett beräkningsprogram som kan användas för att bestämma antalet sugkoppar och vilken ejektorkapacitet som behövs i en applikation.



Källa: Aventics