Makita lanserar kompakt motorsåg med låg bränsleförbrukning och hög prestanda


2018-02-22

Bild: Makida

Makitas nya motorsåg EA3601F35B är lätt och kompakt, med en effekt på 1,7 kW och ett nytt luftrengöringssystem. Motorsågen är enkel att hantera, lämpar sig utmärkt för byggnadsarbeten och gårdsbruk, och har en tvåtaktsmotor som minskar skadliga utsläpp med över än 20 % jämfört med motorsågar med katalysator.

EA3601F35B väger endast 4,2 kg, och med sina mått på 388 x 235 x 272 mm är den mycket kompakt och smidig samtidigt som den håller en hög prestanda. Tvåtaktsmotorn är utrustad med ”Stratifi­ed Air Scavenging”-teknologi, vilket ger en lägre bränsleförbrukning och minskar skadliga utsläpp med mer än 20 % jämfört med motorsågar med katalysator. Detta gör självklart att EA3601F35B uppfyller dagens strikta regler för avgasutsläpp.

Nytt luftrengörringsystem för ökad ­filtration

EA3601F35B är utrustad med centrifugal luftrenare för förbättrad luftfiltrering, vilket ger motorsågen längre gångtid utan rengöring.

Enkelt system för kedjespänning och justering av sågkedjan

EA3601F35B har ett reglage för enkel och snabb spänning av kedjan, vilket gör momentet helt verktygslöst. Motorsågen har även fått ett utdragbart vred som möjliggör högre åtdragningsmoment när det gäller kedjespänning.

Anti-is funktion för kalla förhållanden

Under kyliga dagar kan en ventil på motorsågen öppnas så att varm luft strömmar från motorn till förgasaren. Den varma luften hindrar då att förgasaren fryser.

Specifikationer





Källa: Makida