Designpris till brandsläckaren Firemill


2018-02-21

Brandsläckaren Firemill - vinnare i kategorin \
Bild: AGA
Brandsläckaren Firemill - vinnare i kategorin "Product Design" i iF Design Award 2018.

Brandsläckaren Firemill korades nyligen till vinnare i kategorin ”Product Design” i årets upplaga av iF Design Award - en av världens största och mest prestigefyllda tävlingar inom innovativ produktdesign. Drygt 6 400 bidrag från 54 länder tävlade i iF Design Award 2018 och en jury bestående av 63 oberoende experter från hela världen korade vinnare inom olika designdiscipliner.

Firemill är en ny typ av brandsläckare som är avsedd för mindre bränder och som är ett komplement till den vanliga brandsläckaren/pulversläckaren.

- Det känns fantastiskt roligt att Inventi Vidi och Firemill vann iF Design Award 2018 i kategorin produktdesign, säger Martin Westberg, VD på Inventi Vidi AB som är företaget bakom brandsläckaren Firemill. Priset betyder mycket för oss och är ett kvitto på att vårt fokus på funktionalitet och design lönar sig.

Brandsläckaren Firemill drivs med en likadan koldioxidpatron som den man använder i kolsyremaskiner för att tillverka kolsyrat vatten, vilket innebär att den både är enkel att använda och att öva med - och den är dessutom billig och enkel att fylla på. En fördel med koldioxid som släckmedel är att det fungerar på bränder i gas- och elapparater och det är dessutom helt rent och förstör varken mat eller inredning.

För att släcka en eld med Firemill behövs bara en twist, som att skruva på en pepparkvarn. Firemill, som är designad för att stå framme i köket och finnas nära till hands om olyckan är framme, kan användas vid mindre bränder och är ett komplement till pulversläckaren. Den ersätter inte pulversläckaren. Firemill visades för första gången i samband med Formexmässan i Stockholm i januari i år – där intresset för den nya brandsläckaren var stort.

AGA säljer och har de exklusiva distributionsrättigheterna för Firemill i Sverige, övriga Norden och Baltikum.



Källa: AGA