Blåkläders nästa satsning är hetare än vanligt


2018-02-13


Inget lämnas åt slumpen när Blåkläder utvecklar produkter. Rätt klädd inifrån och ut är mottot och inherenta flamskyddskläder är företagets nästa satsning. Det innebär flamskyddskläder med inbyggt flamskydd som ger mjuka och lätta plagg.

Sedan tidigare har Blåkläder levererat flamskyddskläder av högsta kvalitet. Nu kompletteras sortimentet med inherenta flamskyddsplagg.

– Vi jobbar ständigt på att utveckla produkter som gör arbetarens vardag säkrare, enklare och bekvämare. Materialet vi valt till vår inherenta serie har väldigt bra egenskaper i förhållande till sin vikt. Det gör att plaggen blir lätta och sköna att bära, menar Anders Carlsson, VD på Blåkläder.

I inherenta plagg innehåller tygets fibrer flamhämmande egenskaper. Blåkläders huvudfokus ligger alltid på att tillverka plagg för långsiktigt bruk och med lång livslängd.

– Långlivade plagg ger den absolut största miljövinsten, oavsett typ av flamskydd, säger Anders Carlsson. Vår leverantörsstrategi är att samarbeta med partners som är ledande inom sitt område och som kan uppfylla Blåkläders omfattande kravspecifikation gällande etik, miljö och kvalitet.

Blåkläders inherenta kollektion, Multinorm Lightweight, består av jacka, byxor, overall, hantverksväst och hängselbyxa. Plaggen är certifierade för att klara många olika arbetssituationer och miljöer.

– Vårt mål med att komplettera flamskyddssortimentet är att möta våra kunders olika behov och önskemål, tillägger Anders Carlsson.

Inherenta flamskyddskläder finns i butik från vecka 7.




Källa: Blåkläder