Ottawa Hospital köper Elekta Versa HD för avancerad cancerbehandling


2018-02-01

Elekta Versa HD.
Bild:Elekta
Elekta Versa HD.

Elekta Versa HD.
Bild:Elekta
Elekta Versa HD.

Under onsdagen meddelade bolaget att de har tecknat ett strategiskt avtal med Ottawa Hospital (TOH) i Kanada gällande leverans av ett flertal Elekta Versa HD™ linjäracceleratorer inklusive mjukvara och service. Avtalet löper över åtta år med ett totalt värde om cirka 29 MUSD, varav 13 MUSD bokas under Elektas tredje kvartal räkenskapsåret 2017/18. De första leveranserna är planerade under 2018.

I provinsen Ontario får över 85 000 personer årligen diagnosen cancer och TOH strålbehandlar varje år 4 600 fall. Strålterapi rekommenderas för över hälften av alla cancerfall. Versa HD är utformad för att vara det mest avancerade och mångsidiga behandlingsystemet, vilket ger läkarna flexibiliteten att behandla en stor mängd olika typer av tumörer med traditionell strålterapi, samtidigt som det möjliggör behandling av mycket komplexa cancertyper som kräver extremt hög precision. 

– Elektas linjäracceleratorer Versa HD kommer att ge oss möjlighet att behandla ett brett spektrum av tumörer i hela kroppen. Den avancerade tekniken kommer att hjälpa oss att öka användningen av behandlingar som stereotaktisk strålterapi av kroppen. Det kommer att minska det totala antalet patientbesök, samtidigt som det ökar den kliniska effektiviteten, säger Jason Pantarotto, läkare, FRCPC och Head of Radiation Oncology på Ottawa Hospital. 

– Vi på Elekta är stolta över att ytterligare förstärka vår etablerade ställning som en större leverantör av system för cancerbehandling och neurokirurgi. Vi delar Ottawa Hospitals vision om att erbjuda alla patienter vård i världsklass. Det här avtalet innebär att tusentals patienter på sjukhuset kommer att ges möjlighet till avancerad cancervård, säger Pete Gaccione, Elektas EVP Region North America. 




Källa: Elekta