Senzime tecknar samarbetsavtal med Philips


2018-01-23

Bild:Senzime

Senzime AB meddelar att företaget har tecknat ett licens- och samarbetsavtal med Philips för att implementera en kommunikationsplattform mellan TetraGraph och Philips IntelliVue patientmonitorer över hela världen.

Philips är en global aktör inom patientövervakning och Philips IntelliVue-system är en av de mest avancerade teknologierna inom området. Tillgång till kritiska patientdata ger ett avancerat kliniskt beslutsstöd, förbättrad vård och effektivisering av arbetsflödet.

TetraGraph är ett unikt digitalt system som är utformat för att tillgodose behoven vid övervakning av fysiologiska data hos kirurgiska patienter som får generell narkos och muskelavslappning med hjälp av neuromuskulära blockerande läkemedel (NMBA). TetraGraph stimulerar en perifer nerv och mäter, analyserar och visar muskelfunktionen i realtid hos kirurgiska patienter som får NMBA som en del av deras generella narkos.

Integrerad medicinsk utrustning är en värdefull tillgång vid patientvård. Genom detta avtal kan TetraGraph-data överföras via en kabel till Philips IntelliVue-monitorer för att visas tillsammans med annan kritisk patientinformation. Kommunikationsplattformen kommer att implementeras under 2018.

– Detta är en milstolpe för Senzime, eftersom patientinformation från TetraGraph kan visas på alla Philips IntelliVue patientmonitorer över hela världen. Vår data behandlas inte annorlunda än andra data i systemet, vilket gör det möjligt för användaren att integrera den i sitt patientdatahanteringssystem, säger Lena Söderström, VD för Senzime.

Avtalet löper på tre år och förnyas automatiskt årligen såvida inte någon part avböjer att förnya. Avtalet är i linje med Senzimes företagsstrategi att alliera sig med ledande leverantörer av centrala monitoreringssystem. Integrationen är villkorad av lokala myndighetsgodkännanden för TetraGraph. Det finns ingen betalning eller annat monetärt stöd från Philips enligt detta avtal.



Källa: Senzime