Thomas Haglund blir projektdirektör


2018-01-17

<span id=\
Bild:Tommy Helström
– Jag trivs väldigt bra inom Moelven och har ända sedan skoltiden haft ambitionen att arbeta inom sågverksamhet, säger Thomas Haglund.

Thomas Haglund, vd för Moelven Norsälven AB, har anställts som projektdirektör inom Moelven Timbers divisionsstab. Tjänsten är nyinrättad och han tillträder den 1 juli.

– Thomas kommer att kvarstå som vd för Moelven Norsälven fram till det här datumet. Hans huvuduppgift blir att slutföra avvecklingen av sågbruket, säger divisionschef Anders Lindh hos Moelven Timber. 

Ökar kapaciteten
Projektdirektören blir en viktig del i arbetet med att utöka divisionsstabens strategiska och operativa kapacitet så att staben kan bistå divisionens bolag i större omfattning och på ett bättre sätt. Han kommer att rapportera till divisionschefen.

– Thomas kommer att fungera som en fri resurs som ska hjälpa till i alla typer av uppdrag inom divisionen. Framför allt mot den operativa verksamheten ute på sågverken. Han kommer sannolikt också att avsätta en del tid för mig och rent generellt förstärka staben inom Timber. Han kommer också att delta i styrelsearbetet, säger Lindh.
 

Ser fram emot sommaren
Haglund ser fram emot sommaren och uppgifterna.

– Jag hade förstås gärna fortsatt att leda Moelven Norsälven, men när verksamheten nu avvecklas är jag mycket glad över den här möjligheten. Jag trivs väldigt bra inom Moelven och har ända sedan skoltiden haft ambitionen att arbeta inom sågverksamhet. Det ska bli mycket intressant och spännande att få arbeta fokuserat med den operativa utvecklingen av våra sågverk inom koncernen, säger Haglund.
 

Förstahandsval
Anders Lindh är mycket glad över att Haglund tackade ja till tjänsten.

– Han har stor erfarenhet av andra, likartade verksamheter. Innan han kom till Moelven Norsälven arbetade han bland annat som konstruktör på AK Eriksson, produktionschef för Tetra Pak AB i Sunne, platschef för Moelven Byggmodul ABs avdelning i Säffle och som vd för Moelven Dalaträ AB. Thomas har alltid varit mitt förstahandsval, säger Lindh.
 

I Skåre
Haglund kommer att ha sitt kontor hos Moelven Industrier AB i Skåre. 



Källa: Moelven