Däck och däckteknik på Autogloben


2018-01-11

Torbjörn Carlsson, landschef för Falken Tyre.
Bild:Falken Tyre
Torbjörn Carlsson, landschef för Falken Tyre.

Däckmärket Falken Tyre gör en ambitiös satsning på att relansera sig på den svenska marknaden. Deltagandet i service- och eftermarknadsmässan Autogloben blir ett viktigt tillfälle för att visa sortiment och för att möta nya återförsäljare, enligt landschefen Torbjörn Carlsson.


Torbjörn Carlsson berättar att Falken satsar offensivt på hela Europamarknaden. Trots stenhård konkurrens från kedjor, ägda eller uppbackade av däcktillverkare, tror Torbjörn starkt på märket och att relanseringen ska bil framgångsrik. Bra produkter och bra ekonomi talar för Falken, enligt honom. Strategisk marknadsföring, som sponsorskylt i SvT:s Alpina Vinterstudion och sponsorskap av Liverpool FC, ska smörja affären ytterligare.

– De som jobbar med oss har en bra möjlighet att tjäna pengar. Ser vi till den växande näthandeln så står Falken lite utanför den konkurrensen, sådant är avgörande om man vill in på marknaden, säger han.

Deltagandet i Autogloben, 31 januari – 1 februari, är viktigt eftersom bland annat Stockholm-Mälardalen är en betydelsefull marknad med stor vagnpark och många potentiella återförsäljare. Dessutom kommer mässan att besökas av flera potentiella återförsäljare från övriga Sverige.

– Vår ambition är att utveckla vårt återförsäljarnät, därför är det personliga mötet som Autogloben kommer att kunna möjliggöra värdefullt. Vi kommer att ha en bra och väl anpassad monter, berättar Torbjörn Carlsson, landschef Falken Tyre och som tillsammans med kollegan Michael Inge, representant, kommer att finnas på plats under Autogloben.

Även Bengt Ottosson på HamaNord har förväntningar på att träffa många nya kunder på Autogloben och vill där visa företagets breda utbud av TPMS-sensorer och alla övriga TPMS-produkter, samt en helt ny mönsterdjupsmätare som skickar in mätvärdena direkt i däcksystemet.

– För oss handlar det om att möta däckverkstäder och bilverkstäder med däckservice i Stockholmsregionen. Vi har specialiserat oss på att ha ett komplett utbud för allt arbete inom TPMS, samt support för allt TPMS-arbete på verkstaden.

– Vi har också en speciell nyhet som vi lanserar på Autogloben, det är Bartec TAP100 som skickar in mönsterdjupet direkt in i däcksprogrammet. Vi har även en modell som mäter batteriet i varje TPMS-ventil, vilket också skickas direkt in i däckprogrammet. Dessutom har vi ett nytt unikt kombinationsinstrument för bildiagnos och TPMS, instrumentet passar bra för däckverkstäder som gör lite bilservice, berättar Bengt. Han vill understryka att kunskap om TPMS är en viktig del av HamaNords erbjudande.


För Johan Forslund på Skanstulls Däck i Västberga är TPMS en viktig fråga som han kommer att följa upp under sitt planerade besök på Autogloben.

– Framför allt vill man se nyheter och prata med branschfolk. Det är viktigt att få en uppdatering om vad som händer i branschen och speciellt lite mer information kring TPMS som är ett nytt område för oss. I mån av tid så kommer personalen att besöka Autogloben, säger Johan Forslund.

Autogloben 2018 arrangeras 31 januari-1 februari i Stockholm Globe Arena.



Källa: Svenska Mässan