Inwido Sverige inleder förhandlingar om att flytta produktion från Väröbacka till Vetlanda


2018-01-09

Inwido Sverige kommer att inleda förhandlingar om att stänga produktionsenheten i Väröbacka i Varbergs kommun för att flytta produktionen av ERA Fönster till Vetlanda i Småland. MBL-förhandlingarna inleds omgående och 27 av de totalt 33 anställda i Väröbacka varslas idag om uppsägning på grund av arbetsbrist.

Varslet avser både produktionspersonal och tjänstemän. Alla berörda kommer att kunna erbjudas nytt arbete på någon av Inwido Sveriges enheter i Småland. ERA Fönsters försäljningsorganisation berörs inte av varslet.

- Vi förstår att detta är ett tufft besked för våra anställda i Väröbacka. Förutom att vi kommer att erbjuda alla som berörs av uppsägningen ett nytt arbete på någon av våra enheter i Småland kommer vi också aktivt att hjälpa våra anställda med stöd från arbetsförmedlingen, omställningsföretag och företagshälsovården i den här processen, säger Henrik Hjalmarsson, VD för Inwido Sverige.

Den planerade stängningen av fabriken i Väröbacka är en följd av att Inwido Sverige koncentrerar sin fönsterproduktion till bolagets produktionsenheter i Vetlanda och Lenhovda.

- Inwido har en stark position på den svenska fönstermarknaden och för att kunna bibehålla och utveckla denna ställning krävs att vi kontinuerligt ser över och effektiviserar vår verksamhet, säger Henrik Hjalmarsson.

Utöver fabriken i Väröbacka har Inwido Sverige ytterligare sju produktionsenheter.



Källa: Inwido