RISE blir ännu starkare inom processutveckling, formulering och ytkemi


2018-01-05

Genom att tidigare SP Process Development nu vid årsskiftet blivit en del av RISE, stärks kompetensen inom RISE ytterligare vad gäller processutveckling, formulering och ytkemi och med det också RISE samlade erbjudande för ett konkurrenskraftigt näringsliv och hållbart samhälle.

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner och på så sätt bidra till ett konkurrenskraftigt näringsliv och hållbart samhälle. Vid årsskiftet gick även verksamheten inom SP Process Development formellt in i RISE. Verksamheten finns i Södertälje och bildar tillsammans med RISE verksamhet inom ytkemi i Stockholm den nya enheten Yta, process och formulering.

- Genom samordningen inom RISE kan vi erbjuda ett både bredare och djupare tjänsteutbud inom processutveckling, formulering och ytkemi samtidigt som vår förmåga att driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt stärks ytterligare säger Magnus Larsson, enhetschef Yta, process och formulering vid RISE. RISE kompetens inom området stärks, vilket gynnar både befintliga och nya kunder och samarbetspartners.

Den nya enheten omfattar cirka 120 medarbetare, varav omkring 80 är forskarutbildade. Inom hela RISE finns omkring 2 300 medarbetare och en samlad kompetens inom fem affärs- och innovationsområden: mobilitet, hälsa och Life Science, energi och bioekonomi, digitalisering och hållbara städer och samhällen.


Källa: RISE