Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering möjliggör nu bredare samarbete på holländskt sjukhus


2017-12-07

Bild:Sectra, PACS

Sectras helhetslösning för hantering av medicinska bilder har nu implementerats på det holländska sjukhuset St. Antonius Hospital. Lösningen kommer att användas på sjukhusets samtliga tre geografiska platser inom radiologi, nuklearmedicin och kardiologi. Med ett gemensamt system kan läkare på St. Antonius enkelt dela bilder och information med varandra. Att systemet i sin tur är integrerat med journalsystemet förenklar även för sjukhusets IT-avdelning.

– Att ha ett enda system för alla medicinska bilder ökar effektiviteten på flera sätt. Läkarna får smidigare tillgång till bilder och kan lättare dela information med varandra över olika medicinska avdelningar. Vi kan nu se att det resulterar i förbättrad effektivitet, vilket i slutändan såklart gynnar våra patienter, säger Eric Vlasman, informationschef på St. Antonius Hospital.

Med den nya helhetslösningen har St. Antonius fått en enhetlig lösning för att hantera radiologi-, nuklearmedicin- och kardiologibilder vid samtliga tre platser som de har verksamhet på. Totalt kommer cirka 600 000 bilder årligen hanteras av Sectras lösning.

– Det var en stor implementation eftersom vi gick live med både Sectras lösning och det nya journalsystemet samtidigt. Det gick som planerat och vi är nu igång med båda lösningarna, säger Eric Vlasman.

De medicinska bilderna och patientinformationen finns nu tillgängliga över hela sjukhuset via Sectras universella bildvisare och integrationen med journalsystemet från Epic.



Källa: Sectra