Resurseffektiv tillverkning genom 3D-printing i metalliska material


2017-11-13

Bild:Karlstads universitet

Vid Karlstads universitet pågår projektet AT-LAB där ett laboratorium byggs upp för att utveckla kunskap kring 3D-printing/additiv tillverkning av metalliska material. Den 14 november anordnas ett öppet seminarium i samverkan med Örebro universitet och Uddeholms AB.

- Additiv tillverkning är ett nytt sätt för resurseffektiv tillverkning som ger unika möjligheter att gå från ”data to thing” snabbt och flexibelt, säger Pavel Krakhmalev, professor i materialteknik på Karlstads universitet. Det omtalas ofta som nästa industriella revolution och utvecklingen inom området sker snabbt över hela världen.

AT-LAB vid Karlstads universitet, Uddeholms AB och Örebro universitet inbjuder till ett öppet seminarium om 3D-printnings/additiv tillverknings inverkan på produktdesign och kunderbjudanden, material, komponenttillverkning, affärsmodeller, värdekedjor, logistik med mera.

- Det är viktigt att akademin presenterar, diskuterar och tillgängliggör ny kunskap om additiv tillverkning för att stödja vetenskaplig och industriell utveckling inom området, säger Pavel Krakhmalev. I samarbete med Örebro universitet och Uddeholms AB ger vi nu ett seminarium kring pågående utveckling och nya idéer inom additiv tillverkning.

Seminariet syftar till att utveckla befintlig kunskap inom additiv tillverkning, förklara dess användbarhet, fördelar och nackdelar samt framtida möjligheter. Seminariet vänder sig till företrädare för industrin, forskare och studenter - överhuvudtaget människor som är nyfikna på att lära sig mer om additiv tillverkning.



Källa: Karlstads universitet