BillerudKorsnäs lanserar SteriKraft® Protect AR – ett nytt polymerförstärkt medicinskt papper


2017-11-08

Bild:TEA SteriKraft Protect AR

För att svara upp mot behovet av medicinska förpackningssystem med högre prestanda, efter standardiseringen avseende förpackning för terminalt steriliserade medicintekniska produkter, har BillerudKorsnäs utvecklat och lanserar nu ett nytt polymerförstärkt papper,  SteriKraft® Protect AR.

Standardiseringen ”Förpackningar för medicintekniska produkter som skall steriliseras, ISO 11607-1, 5.5 Lagring och transport”, har lett till mer rigorösa och realistiska protokoll för leveranstestning, som i sin tur har visat på behovet av högpresterande medicintekniska förpackningssystem. För att svara på detta behov har BillerudKorsnäs utvecklat ett nytt polymerförstärkt papper, SteriKraft® Protect AR.

SteriKraft® Protect AR är utformat som en beläggningsbas för värmeförsegling men fungerar även som barriär för vissa avancerade avdragbara filmer utan att beläggning krävs. Mer krävande applikationer som förpackningar till stora draperingar och dräkter, ryggmärgsnålar, IV-katetrar etc. kommer att dra nytta av den extra prestandan hos SteriKraft® Protect AR. Precis som för alla andra papper i BillerudKorsnäs SteriKraft®-sortiment, är Protect AR helt godkänt enligt relevanta avsnitt i EN868 och ISO 11607-1.

– Den viktigaste fördelen med den polymera tillsatsen är att ge papperet viss stretch, vilket resulterar i en betydligt förbättrad dragkraftsabsorption (TEA). TEA är ett bra mått på papperets hållbarhet under fraktförhållanden, förklarar Jonathan Andrews, Business Development Director Medical på BillerudKorsnäs.


Jämförelse av geometrisk TEA mellan vanliga medicinska kraftpapper och nya SteriKraft® Protect AR visar att det nya papperet har betydligt högre prestanda.

Världslansering på COMPAMED i Düsseldorf
Nya BillerudKorsnäs SteriKraft® Protect AR visas för första gången på mässan Compamed,
“Hightech solutions for medical technology”, 13–16 november i Düsseldorf, Tyskland. Besök vår monter i Hall 8b G09 för att få veta mer om Protect AR och resten av BillerudKorsnäs SteriKraft®-sortimentet.

Källa: BillerudKorsnäs SteriKraft