Designföretaget Offecct vinnare av Industripriset Skaraborg 2017


2017-10-16

Offecct vinnare av Industripriset 2017. Fr v Maria Ragnarsson, Operations and Management, Kurt Tingdal, CEO och grundare av Offecct AB.
Bild:Offecct Jonas Anhede

Offecct vinnare av Industripriset 2017. Fr v Maria Ragnarsson, Operations and Management, Kurt Tingdal, CEO och grundare av Offecct AB.



Industripriset Skaraborg tilldelas ett producerande företag i regionen som tagit sig uppåt och framåt genom att engagerat och systematisk genomfört åtgärder som utvecklat bolaget och stärkt dess konkurrenskraft. Priset delas årligen ut av IDC West Sweden AB.

Offecct formger, utvecklar och producerar designmöbler och har sitt huvudkontor, utveckling och produktion i Tibro, Västra Götaland. Koncernen har idag har ca 20 000 m2 produktionsyta och drygt 80 anställda vilket även inkluderar dotterbolaget Facctory AB (specialiserade på kundunika lösningar).

”Vi är jätteglada för utmärkelsen. Framförallt att ett tillverkande designföretag uppmärksammas i industrisammanhang. Vår utveckling bevisar att man som möbelproducent kan konkurrera med svensktillverkade produkter såväl på en svensk som en internationell marknad. Det här stärker oss ytterligare i vår fortsatta satsning på internationell tillväxt”, säger Kurt Tingdal, CEO, Offecct AB.

Offecct har sedan starten 1990 haft ett medvetet hållbart och långsiktigt arbetssätt, något som nu 2017, ännu mer genomsyrar hela verksamheten.

”Hållbarhet inom industriell produktion är idag en självklarhet. För oss är det en central del i allt vi gör – från första designbriefen till våra formgivare till den slutliga leveransen. Tack vare att vi har tillverkningen hos oss i Tibro kan vi kontrollera hela processen och utmana oss själva genom ständiga förbättringar till förmån för miljön och socialt ansvarstagande”, säger Maria Ragnarsson, Operations and Management, Offecct.


Källa: Offecct