Tallinn Digital Summit: Bosch och Nokia samarbetar för att effektivisera Industri 4.0


2017-10-06

Bild:Rexroth

De två giganterna presenterade sitt samarbete genom en demonstration under helgens konferens i Tallinn där det kommande 5G-nätet svetsas samman med smarta lösningar för Industri 4.0. Genom att kombinera teknik så hoppas de på att kunna ta nästa steg mot framtidens fabriker.

Under European Digital Summit i Tallinn, Estland presenterade Bosch och Nokia ett gemensamt projekt där 5G-nätet används i kombination smarta maskiner, för att möjliggöra nästa generations industristandard.

5G-nätet kommer vara det snabbaste mobila nätverket som tillverkats, med möjlighet att överföra upp till 10 Gigabit data i sekunden. Denna kapacitet gör det möjligt att rejält höja överföringshastigheten för maskiner i realtid och samtidigt säkerhetsställa pålitligheten i överföringen.

Båda dessa egenskaper hos 5G-nätet spelar en huvudroll för att utvecklingen av Industri 4.0 ska bli verklighet. Det kraftfulla 5G-nätet har kapacitet att trådlöst koppla samman maskiner och hantera den enorma mängd data som genereras av smarta maskiner i fabriker och produktionskedjor.

– Som specialister på automatisering strävar vi efter att utöka vårt samarbete med Nokia inom 5G till att inkludera områden som Argumented Reality, automatiserade och förarlösa transportsystem för interna materialflöden och molnbaserade tillverkningsapplikationer. I samband med att den nya standarden för mobilt nätverk införs kommer Bosch Rexroth erbjuda 5G-kapabla produkter och lösningar som gör det möjligt för våra kunder att öka sin produktivitet, säger Rolf Najork, ordförande Bosch Rexroth AG.

Bosch bidrar till projektet med sin omfattande erfarenhet av att skapa lösningar specifikt för Industri 4.0 från sina över 270 fabriker runt om i världen, och Nokia är en av världens ledande leverantörer av utrustning för telekom-infrastruktur.



Källa: Rexroth