Einrides eldrivna förarlösa lastbil prisas på Stockholm viktigaste mötesplats för logistikbranschen


2017-10-03

När transport- och logistikbranschen samlas på Kistamässan nu i veckan uppmärksammas företaget Einrides förarlösa lastbil som går helt på eldrift genom utnämningen ”Årets Logistikinsats 2017”. Priset delas ut för tredje året i rad, i samband med Logistics & Distribution 2017, Stockholms mest heltäckande mötesplats för transport- och logistikbranschen.

Att logistikbranschen är betydande för Sverige, dess framtid och utveckling är utom tvivel. På en dynamisk och oförutsägbar marknad med stora anpassningskrav krävs ständig förändring för att fortsätta ligga i framkant. I Sverige finns många viktiga aktörer som har gjort avgörande insatser för att driva denna förändring. Det är aktörer som inte bara gjort en insats för sig själva och sitt företag utan som fört hela logistikbranschen framåt.

På en mässa där framtidens logistik står i centrum känns det självklart att hylla den person, det företag eller den lösning som gjort en förändring eller en förbättring som gynnat hela logistikbranschen, säger mässans projektledare Emelie Törn.

Antalet nominerade var i år över förväntan och juryn, som består av representanter från mässarrangören Easyfairs samt utställare på Logistics & Distribution, har utsett Einride som vinnare med nomineringen:

"Med sin förarlösa lastbil som går helt på eldrift vill det svenska företaget Einride leda förändringen av transportbranschen. I dagens samhälle där hållbarhet står högt på agendan, är Einrides transportfordon revolutionerande och i framkant när det gäller att driva förändring mot framtidens hållbara godstransporter med fokus på miljö, hälsa och säkerhet."

Tidigare vinnare är Jula (2015) som prisades för sin stora logistikomläggning och sitt miljö- och hållbarhetstänk och MTR (2016)som uppmärksammades för sina extraordinära insatser för både sina kunder och samhället.

Prisutdelningen äger rum onsdagen den 4 oktober kl. 14.15 på Logistikscenen inne på Kistamässan i Stockholm. Som medlem av pressen är Ni hjärtligt välkomna att närvara vid denna prisutdelning.



Källa: EasyFairs