Två miljoner från Formas till fem kommunikationsprojekt


2017-09-29

Bild:Eiwy Åhlund, Mostphotos

I dag beslutade Formas forskarråd att bevilja medel till fem kommunikationsprojekt inom Formas ämnesområden. Drygt två miljoner kronor delas ut.

– Med kommunikationsprojekten stimulerar Formas till ytterligare spridning av forskning inom Formas ämnesområden, säger kommunikationschef Elisabet Blomberg.

Formas genomför kommunikationsutlysningar två gånger per år. I den här ansökningsomgången fokuserar de beviljade projekten till stor del på digitala verktyg som hjälpmedel för att öka kunskapen om forskning inom klimat, skogsbruk samt hållbar stadsutveckling.

Bakgrund:
Syftet med kommunikationsutlysningen är att kommunicera och popularisera forskning och forskningsresultat inom Formas ansvarsområden. Kommunikationsprojekt kan handla om utveckling av populärvetenskapliga publikationer, utställningar, konferenser, seminarier, film- och videoproduktioner, digitala produktioner eller andra populärvetenskapliga aktiviteter. Det maximala belopp som kan sökas är 500 000 kronor och den maximala projekttiden är ett år.


Källa: Formas