REMA TEC automatiserar WENKOs nya varudistributionscenter med systemlösning från Interroll


2017-09-28

Bild:Interroll

Interroll och REMA TEC stöttar WENKO-WENSELAAR GmbH & Co. KG med en komplett automatiseringslösning för mellanlagring och orderhantering. Lösningen implementeras för närvarande i företagets varudistributionscenter i Hückelhoven-Baal i Tyskland. WENKO, ett innovativt familjeföretag med huvudsäte i tyska Hilden, har ett sortiment på omkring 6 000 produkter som kommer till användning i hela hemmet inom områdena bad, kök, tvätt och hushåll.


Automatiseringslösningen har tagits fram gemensamt med REMA TEC GmbH från Bruchsal i Tyskland. De är ett systemintegreringsföretag för materialhanteringslösningar och har arbetat för flera stora företag i olika branscher de senaste 20 åren.

Philip Köllner, företagsledare på WENKO-WENSELAAR GmbH & Co. KG, berättar: ”Vårt familjeföretag står för praktiska användarlösningar och innovationer inom områdena bad, kök, tvätt och hushåll. Varje år tar vi fram omkring 500 nya produkter och innehar för tillfället mer än 1 000 patent och närstående rättigheter. Med moderniseringen av vårt varudistributionscenter stärker vi vår position inom butikshandel och E-handel. För vår växande kundkrets innebär det i första hand ännu bättre leveranstider.”

 

Effektivitetsökningen ger en ökad maxkapacitet med 4 000 enheter per timme

I och med uppdraget hjälper Interroll och REMA TEC till att uppfylla de omfattande effektivitets- och kapacitetskrav som WENKO ställer på sitt nya varudistributionscenter. Automatiseringslösningen som tagits fram för dynamisk mellanlagring och orderhantering av pallar och kartonger gör det möjligt att nå en kapacitet på upp till 4 000 enheter per timme. Varulagringen och orderhanteringen sker i fyra plan där fem hanteringstunnlar installerats i kombination med effektiv Pick-To-Belt-transportteknik. Den flexibla systemlösningen har stöd för de täta innovationscyklerna i WENKOs produktsortiment och omfattar flera Interroll-produkter, vars sömlösa samspel garanterar en hög kapacitet och tillförlitlighet. Hit räknas orderhanteringskanaler för pallar och kartongflödesnivåer samt trummotorer på nästan alla transportband, liksom Interrolls bandkurvor. På de 19 änddestinationerna för Interrolls Crossbelt-sorter ser flera magnetiska bromsrullar (MSC50) till att varorna transporteras säkert och kontrollerat – från en höjd på mer än 3,5 m till packplatserna på marknivå.

Flertalet Interroll-produkter används

Peter Dippel, ägare och företagsledare för REMA TEC GmbH, säger: ”Som systemintegrerare för materialflödeslösningar satsar vi på effektivitet och tillförlitlighet. Sedan flera år tillbaka arbetar vi framgångsrikt tillsammans med Interroll för våra kunders bästa. Den framtidsinriktade automatiseringslösningen som vi tagit fram tillsammans för WENKO är normskapande för kostnadseffektivitet och avkastning.”

Jörg Mandelatz, VD för Interroll Fördertechnik GmbH berättar: ”Vårt mål är att säkerställa att kunderna blir nöjda med våra lösningar och vi lägger särskild vikt vid att öka både effektiviteten och produktiviteten. I det här ambitiösa projektet har vi verkligen lyckats med det. Det unika samspelet mellan våra produkter och tjänster – allt från den dynamiska lagringen och sorteringen till den smarta 24V-drivtekniken – erbjuder WENKO ett betydande mervärde när det gäller att nå sina affärsmål. Tack vare våra höga kvalitetskrav och lösningens skalbarhet har vi även fått med framtida tillväxt i beräkningen.”



Källa: Interroll