V2630-systemet för visuell inspektion ger enastående flexibilitet och mångsidighet


2017-09-28

Bild:Mettler Toledo

METTLER TOLEDO, en av marknadens ledande aktörer inom teknik för produktinspektion, har nyligen förbättrat sitt system V2630   för visuell inspektion på ett flertal punkter.

Det driftklara systemet används för helautomatisk inspektion av etiketter, trycksaker och förpackningsegenskaper, och kan genom sin modulbaserade design anpassas flexibelt efter kraven i olika produktionslinjer och utökas efter behov.  

Den avancerade versionen av V2630 visades upp på Interpack-mässan i maj, och sedan dess har intresset från konsumenterna ökat. Den modulbaserade designen gör att V2630-systemet för visuell inspektion kan anpassas extremt flexibelt efter ett brett spektrum av krav för inspektion av justerade förpackningar.  

V2630 stödjer produktkontroll med upp till fem högpresterande kameror och tio lampor som var och en kan riktas individuellt. METTLER TOLEDOs programvara CIVCore analyserar bilddata. CIVCore kontrollerar om textinformation, som vikt och ingredienser, och grafiska element som streckkoder, logotyper eller punktmatriskoder och etiketter har tryckts korrekt och läsbart på förpackningen. Programvaran kontrollerar även andra viktiga förpackningsegenskaper, såsom ren applicering av etiketter, korrekt stängning av förpackningar och fyllningsnivå hos produkter.  

Rapid Fit-ram för snabb installation  

Rapid Fit-ramen till V2630-systemet möjliggör snabb installation ovanför befintliga produktionslinjer, vilket eliminerar behovet av att omorganisera eller bryta produktionslinjens befintliga layout. Justerbara fästen för kameror och lampor gör det enkelt att kontrollera olika förpackningsstorlekar. Om inspektionskraven förändras kan systemet enkelt byggas ut. Kamerorna och driftterminalen till inspektionssystemet kan fås i en version med IP65-klassificering för användning i avspolningsmiljöer eller i tuffa miljöer.  

Färre felaktiga avvisningar  

V2630 undersöker varje enskild förpackning för att upptäcka defekter. Om systemet upptäcker en felaktig produkt sorteras produkten ut från produktionslinjen med hjälp av tillförlitlig produktspårning. V2630 kan konfigureras så att systemet avger en automatisk larm- eller nedstängningssignal till produktionslinjen så fort ett förinställt antal produktfel i följd inträffar eller när en negativ trend har identifierats. På så sätt minskar V2630 antalet produktavvisningar som beror på misstag hos användaren efter att en artikel har ändrats, fel i systemet eller andra processfel.  

Bakgrund: V26-sortimentet  

I produktserien V26 ingår följande system för visuell inspektion: V2622 Flex-Lite, V2612 och V2630. V2622 är ingångslösningen för inspektion av anpassade produkter och baseras på smarta kameror med eller utan spårningsfunktion. Komponenterna lämpar sig för installation även i mycket trånga utrymmen på förpackningsmaskiner och produktionslinjer. V2612-lösningen ingår i mellankategorin i V26-sortimentet och har utformats för inspektion av platta, anpassade produkter. V2612 utgör även ingångspunkten till prestandaklassen för produktinspektion och kvalitetskontroll med METTLER TOLEDOs inspektionsprogramvara CIVCore.  



Källa: Mettler Toledo