Revolutionerande teknik åtgärdar sättningsskador


2017-09-19

Tack vare en expanderande geopolymer kan golvet stabiliseras.
Bild:Stabtech
Tack vare en expanderande geopolymer kan golvet stabiliseras.

Tack vare en expanderande geopolymer kan golvet stabiliseras.
Bild:Stabtech
Tack vare en expanderande geopolymer kan golvet stabiliseras.

Lutande golv och sprickbildningar är några av de fastighetsskador som bör tas på största allvar. Stabtech AB, med sin överlägsna teknik och sitt arbetssätt, hjälper dig att på ett smidigt sätt åtgärda problemen med högsta krav på funktion och beständighet.

Oavsett vilka problem som behöver åtgärdas och hur de uppstått bör man genomföra grundförstärkning så snart det uppkommer problem som sprickor i grundkonstruktionen eller om golven i fastigheten börjar luta. Andra tecken som tyder på sättningsskador är svåröppnade fönster och dörrar, liksom stopp i avlopp på grund av felaktigt fall.

– En grundförstärkning är ovillkorlig i en fastighet där grunden inte klarar av att ta upp kraften från fastigheten och som därmed deformeras, skadas eller spricker, förklarar Emil Belfrage, VD för Stabtech.

Vanliga orsaker till sättningsskador som kan påverka en fastighet negativt är bland annat förändringar i grundvattennivån, läckande vattenledningar, undermålig dränering och översvämningar.

Stabtech har utvecklat en innovativ teknik och ett arbetssätt för mark- och grundförstärkning. Innan arbetet påbörjas genomför Stabtech en mycket grundlig besiktning av fastigheten och omgivande markförhållanden. Utifrån fakta från besiktningen tas en åtgärdsplan fram, med högsta krav på funktion, beständighet och livslängd.

– Väl på plats injekteras en specifik expanderande geopolymer genom 12 mm rör i marken under högt tryck. Den befintliga underliggande fraktionen blandas upp med Geopolymeren och skapar därmed en undergjutning, förklarar Emil och understryker:
– Materialet är miljögodkänt och används inom statliga och kommunala förvaltningar.

Tack vare tekniken Stabtech använder kan man utföra mark- och grundförstärkningar samt lyft av grundkonstruktioner helt störningsfritt.

 – Ofta drar sig fastighetsägare från att åtgärda problemen på grund av att det normalt sett är ett omständligt arbete och dessutom störande för verksamheten och för andra hyresgäster. Men med våran teknik slipper man alla dessa problem och det stör absolut ingen, berättar Emil.

Statech åtgärdar sättningsskador i alla typer av fastigheter – stora som små. Direkt efter grundförstärkningsarbetet kan fastigheten användas precis som vanligt, utan några spår efter utförd reparation. Under förutsättning att Stabtech fått all nödvändig information inför en entreprenad ska åtgärden inte behöva upprepas, och företaget lämnar alltid garantier på arbete och material i nivå med gängse regler inom bygg- och anläggningsbranschen.


Klicka här för att se exempel på hur det går till när ett golv lyfts!


Källa: Viktor Gustafsson/Stabtech