Ny flexibel slang för många användningsområden


2017-09-14

Bild:Parker

Parker Hannifin, global ledare inom rörelsekontroll, presenterar sina två nya formslangar: E-Z Form™ GS och E-Z Form™ HT. Den avancerade slangkonstruktionen är särskilt applikationsinriktad och ger kunden en extrem valfrihet. Slangen är en kostnadseffektiv lösning för tillverkare och reservdelsmarknaden och ger en extrem installationsflexibilitet. Typiska användningsområden är inom byggindustri, gruvindustri, skogsbruk, entreprenad, parkmaskiner och tunga maskiner, transportsystem, fordon för kollektivtrafik och godstransport samt industrimaskiner och kraftverk.

Slangen E-Z Form har tagits fram för med bibehållet fullt flöde och problemfri funktion i applikationer med extrema böjar. E-Z Form är i många applikationer en effektiv ersättning för förformad slang och enheter med slang och bockade metallrör, vilket innebär att kostnaden för specialkonstruktioner, verktyg och tillverkning och därtill kopplade stilleståndstider elimineras. Man behöver heller inte beställa prototyper eller stora minimiorder. All slang i serien E-Z Form är försedd med spirallagd trådarmering för användning i fullt sug/vakuum. Genom att man använder en hel slanglängd minimeras också läckagen och efterföljande garantianspråk. Slangen E-Z Form är en standardprodukt och lagerförs i mängder av löpande storlekar.

E-Z Form GS är en lättviktsslang för låga tryck, särskilt lämplig för allmänna kyl- och vattenapplikationer. Den specialkonstruerade högtemperaturslangen E-Z Form HT klarar extrema temperaturer (upp till +150 grader Celsius), vilket innebär att den enkelt monteras direkt på motorn som returledning för servostyrningen. Slangen finns även i ett tredje utförande, E-Z Form MP. Denna serie är en oljebeständig multifunktionsslang som kan användas för bränslepåfyllning och sug- och returledning för olja.


Källa: Parker