Autoliv samarbetar med global biltillverkare om radar för självkörande bilar


2017-08-31

Bild:Autoliv

Autoliv, Inc. (NYSE: ALV and SSE: ALIVsdb), världens ledande bilsäkerhetsföretag, har blivit utvald att leverera sin industriledande 77GHz radar till en global biltillverkare för deras framtida självkörande bilar.

I loppet om att vara först med att sätta mer automatiserade och framöver även självkörande bilar på marknaden har Autoliv fått erkännande för sin utveckling av avancerade förarassistanssystem (ADAS ).

Autolivs högupplösta radar sitter i bilens fyra hörn, vilket ökar antalet detekterings­punkter. Detta ökar möjligheten att bedöma var det finns fritt utrymme, separera objekt från varandra och med bättre precision varna för objekt som finns i döda vinkeln samt för fordon som närmar sig bakifrån.

Autolivs 77 GHz radar upptäcker fordon som närmar sig bilen och den kan automatiskt byta körfält på motorvägen. De radarenheter som sitter fram har något olika funktion jämfört med de som sitter bak; radar i de främre hörnen upptäcker objekt och ser när utrymmet är fritt, medan radar som sitter i de bakre hörnen upptäcker objekt, samt varnar för objekt i döda vinkeln och för fordon som närmar sig bakifrån. 

– Vår vision är att rädda fler liv och genom att sätta kvalitet i främsta rummet fortsätter vi stärka vår ledande position inom fordonssäkerhet, säger Johan Löfvenholm, President Autoliv Electronics. 
– Vi har utvecklat ett förstklassigt radarsystem som är viktigt för utvecklingen av självkörande bilar.


Källa: Autoliv